Johanne Svendsen hædret som årets junior

Johanne Svendsen (HRT) har vundet prisen som Årets Juniortennisspiller 2022. Det er andet år i træk, at hun løber med den hæder.

Johanne Svendsen med det synlige bevis på, at hun er Årets Juniortennisspiller 2022.

Søndag stod 18-årige Johanne Svendsen klar til at gå i kamp med Clara Tauson, da Hørsholm Rungsted mødte KB i DM-finalen for hold. Men inden Svendsen gik på banen, blev hun hædret under spillerpræsentationen af DM-finalisterne.

For andet år i træk blev hun nemlig kåret til Årets Juniortennisspiller.

Prisen som Årets Juniortennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, mens en jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder. Johanne Svendsen vinder prisen foran Rebecca Munk Mortensen (KB) og Augusta Grau Kristensen (Gentofte).

Stærkt år

I Johanne Svendsens sidste år som junior spillede hun alle fire junior grand slam-turneringer, hvor hendes bedste resultat blev 3. runde i Roland Garros. Ugen inden Wimbledon nåede hun finalen i den traditionsrige opvarmningsturnering i Roehampton. Svendsen nåede desuden finalen i en grade 2-turnering i marts.

I de voksnes rækker gentog hun bedriften fra året forinden og vandt $15.000-turneringen i Vejle i juli måned. I efteråret gik hun all in på sin seniorkarriere. Her spillede hun en række $60.000-turneringer i Nord- og Sydamerika. Her blev det blandt andet til to kvartfinaler og sejre over spillere med rangeringer som henholdsvis nr. 155, 217, 358 og 377 i verden.

Johanne Svendsen havde også succes som doublespiller. I junior Australian Open nåede hun semifinalen, mens hun vandt en grade 2-turnering i Den Dominikanske Republik og $15.000-turneringen på KB. Og så stod hun side om side med Sofia Samavati i den afgørende damedouble mod Georgien, der sikrede landsholdet overlevelse i Billie Jean King Cups Europe/Africa Group I.

I august var Johanne Svendsen med til at genvinde DM for hold på hjemmebane med HRT.

I januar 2022 nåede hun op som nummer 14 på juniorverdensranglisten. På WTA-listen nåede Johanne Svendsen at spille sig frem som nummer 526 i verden i 2022. Siden er den placering blevet forbedret til nummer 451, hvilket gør hende til den fjerdebedst rangerede dansker hos damerne.