KB gentager dobbelt guldbedrift

For andet år i træk tog KB sig af både damernes og herrernes indendørs DM for hold. Hørsholm Rungsted fik to gange sølv.

Søndag blev de to DM-finaler i den indendørs Elitedivision afgjort. I begge tilfælde hed matchuppet KB mod Hørsholm Rungsted. Og i begge tilfælde blev det til DM-guld for KB efter en sejr på 4-1.

“Det føles helt fantastisk. Især nu hvor vi har vundet for både herrer og damer. Der er megagod stemning. Det er fedt at spille på hjemmebane. Og det er selvfølgelig altid fedt at vise, at man er Danmarks bedste klub,” siger Rebecca Munk Mortensen fra KB, der leverede sejr i både single og double i finalen.

Det var andet år i træk, at KB vandt DM-guld hos både damer og herrer i den indendørs holdturnering.

Fedt at kunne give tilbage

I herrernes finale kom HRT bedst fra start. Hørsholms 1. single Lewie Lane var oven på og slog Eric Vanshelboim med 6-4, 6-2.

KB fik udlignet, da Elmer Møller vandt en særdeles tæt affære mod Henrik Heise Korsgaard med 6-2, 5-7, 11-9. Til gengæld var der ingen tvivl om resultatet i 3. og 4. single, hvor Johannes Ingildsen og Anders Grinderslev vandt sikre sejre for KB.

Dermed skulle Frederiksberg-holdet kun vinde en enkelt af de to doubler for at sikre sig DM-guldet.

Den stod Johannes Ingildsen og Anders Grinderslev for, da de slog Korsgaard og Carsten Gildum med 6-1, 6-4.

“Det er altid fedt. Det er det, vi spiller for hele sæsonen. KB går meget op i holdkampene, og vi har rigtig mange bag os, som hjælper os i dagligdagen og støtter os. Så det er fedt at kunne give tilbage til medlemmerne, der kommer og støtter os gennem sæsonen. Det er aldrig nemt i slutspillet, men jeg synes, at alle gjorde det godt i den her weekend, så jeg er meget tilfreds,” siger Davis Cup-spilleren Johannes Ingildsen efterfølgende.

Tauson og Mortensen afgjorde

Hos damerne havde mange på forhånd set frem til mødet på 1. single mellem Clara Tauson og Johanne Svendsen, der inden kamp fik overrakt prisen som Årets Juniortennisspiller 2022. De fremmødte tilskuere blev ikke skuffede, da de blev vidne til en fremragende kamp, hvor Tauson vandt med 6-2, 7-6.

KB kom også på 2-0, da Rebecca Munk Mortensen gjorde det af med svenske Jacqueline Cabaj Awad. Men HRT bed fra sig på 3. single, hvor Elena Jamshidi med to gange 6-3 besejrede Natacha Schou.

Den sidste single blev et tæt opgør. Mille Mørk vandt første sæt med 7-5 til HRT. Men Vilma Krebs Hyllested svarede stærkt igen og tog andet sæt med 6-4. I den afgørende matchtiebreak var Krebs Hyllested stærkest. Hun vandt med 10-3 og bragte KB på 3-1 inden doublerne.

Det sidste stik til DM-titelforsvaret fik KB i 1. doublen. Her slog duoen med Clara Tauson og  Rebecca Munk Mortensen HRT’s Svendsen og Awad med 6-1, 6-4.

RESULTATER

Alle resultater fra weekendens DM-semifinaler og finaler kan se på: tennis.dk/medaljespil2023-inde

FINALERESULTATER

Damer

KB – HRT 4-1

 • 1. Clara Tauson– Johanne Svendsen 6-2, 7-6(3)
 • 2. Rebecca Munk Mortensen– Jacqueline Cabaj Awad 6-3, 6-3
 • 3. Natacha Schou – Elena Jamshidi3-6, 3-6
 • 4. Vilma Krebs Hyllested– Mille Mørk 5-7, 6-4, 10-3
 • 1. Clara Tauson/Rebecca Munk Mortensen– Johanne Svendsen/Jacqueline Cabaj Awad 6-1, 6-4
 • 2. Natacha Schou/Vilma Krebs Hyllested – Elena Jamshidi/Mille Mørk 6-3, 3-3 (kampen blev ikke færdigspillet)

Herrer

KB – HRT 4-1

 • 1. Eric Vanshelboim –Lewie Lane4-6, 2-6
 • 2. Elmer Møller– Henrik Heise Korsgaard 6-2, 5-7, 11-9
 • 3. Johannes Ingildsen– Maxim Landa 6-3, 6-2
 • 4. Anders Grinderslev– Morten Lyngbæk 6-0, 6-2
 • 1. Eric Vanshelboim/Benjamin Hannestad – Lewie Lane/Maxim Landa 6-4, 3-1 (kampen blev ikke færdigspillet)
 • 2. Johannes Ingildsen/Anders Grinderslev– Henrik Heise Korsgaard/Carsten Gildum 6-1, 6-4