Junior Davis Cup-holdet starter mod Frankrig

Danmark møder Frankrig, Australien og Uruguay i den indledende pulje ved Junior Davis Cup i Budapest. Første kamp er mod Frankrig tirsdag.

Det danske hold fra venstre: Lars Christensen (holdkaptajn), Elmer Møller, Holger Nødskov Rune og Oskar Brostrøm Poulsen.

Mandag aften var der lodtrækning ved Junior Davis Cup, som fra tirsdag og ugen ud afvikles i Ungarns hovedstad Budapest. De danske drenge med Holger Nødskov Rune, Elmer Møller og Oskar Brostrøm Poulsen var blandt de otte useedede nationer i det 16 hold store felt.

Danmark endte i pulje D med Frankrig (seedet 2), Australien (seedet 5-8) og Uruguay. Der spilles alle mod alle i puljen fra tirsdag til torsdag, og de to bedste hold går videre til kvartfinalerne fredag.

De enkelte landskampe afgøres i bedste af tre kampe – først to singler og til sidst en double. Kampene sættes i gang 10.30.

I den første puljekamp skal Danmark op mod europamestrene fra Frankrig. De to hold mødtes i august måned i finalen i den indledende europæiske kvalifikationsturnering i Mannheim. Her løb franskmændene med sejren efter en afgørende doublesejr på 6-4, 6-3.

På andendagen i puljekampene mødes vinderne med taberne fra førstedagen.

Holdet glæder sig

Junior Davis Cup, der er verdensmesterskabet for U16 drengehold, fik sit nuværende navn i 2002. Det er første gang, at Danmark er med i det fine selskab efter navneskiftet. Det danske hold glæder sig til at prøve kræfter med de bedste fra hele verden.

“Det bliver en stor oplevelse. Jeg håber, at vi får en masse fede kampe mod nogle modstandere, som vi ikke har mødt før. Vi vil gøre det bedst, vi kan, og så må vi se, hvor langt det rækker,” siger Elmer Møller, der i Danmark spiller for århusianske Skovbakken.

Både Elmer Møller og holdets førstesingle Holger Nødskov Rune er endnu kun 15 år. Så de kan møde modstandere, der er ét år ældre end dem selv ved Junior Davis Cup.

“Jeg tror, at det bliver en super fed oplevelse at få lov til at spille mod de 16 bedste lande fra hele verden. Der kommer god tænding på, og det glæder jeg mig til. De fleste af de andre er større og stærkere. Men vi tager det som en positiv udfordring,” siger Holger Nødskov Rune fra HIK.

Sideløbende med Junior Davis Cup afvikles også Junior Fed Cup, der er pigernes udgave af U16-verdensmesterskabet. Dermed er der næsten 100 spillere fra 22 forskellige nationer samlet til den stort anlagte turnering.

“Jeg tror, at det bliver ret ‘hype’. Det virker som om, at arrangørerne går all in på det. Til EM har det jo kun været drengene separat. Nu kommer pigeholdene også, så der kommer til at være mange spillere, og det giver en lidt anderledes atmosfære. Der er mange af spillerne, vi kender i forvejen, så det bliver rigtig sjovt,” siger Gentofte-spilleren Oskar Brostrøm Poulsen.

Det danske hold

Holger Nødskov Rune

 • Klub: HIK
 • Født: 29. april 2003 (15 år)
 • Juniorverdensranglisten: 63

Elmer Møller

 • Klub: Skovbakken
 • Født: 9. juli 2003 (15 år)
 • Juniorverdensranglisten: 268

Oskar Brostrøm Poulsen

 • Klub: Gentofte (bor i Helsingør)
 • Født: 15. januar 2002 (16 år)
 • Juniorverdensranglisten: 1747

Holdkaptajn: Lars Christensen

Om Junior Davis Cup

Junior Davis Cup er verdensmesterskabet for U16 drengehold. Lige som sidste år spilles turneringen på grus i Budapest sideløbende med Junior Fed Cup, som er den tilsvarende turnering for piger.

Junior Davis Cup har deltagelse af verdens 16 bedste nationer. Turneringen har været afholdt hvert år siden 1985, men kom først til at hedde Junior Davis Cup i 2002. Det er første gang, at Danmark er kvalificeret under det nye navn – og første gang i det hele taget siden 1997. Danmark er med via en sjetteplads i den europæiske kvalifikation.

Format

Hver holdkamp består af to singler og en efterfølgende double.

Holdene er delt ind i fire indledende puljer, hvor fra de to bedste nationer går videre til kvartfinalerne. De to øvrige spiller placeringskampe. På andendagen i puljekampene møder vinder og tabere fra første dag hinanden.

Ugeprogram 24. – 30. september

 • Mandag: Træning og lodtrækning
 • Tirsdag: Puljekamp mod Frankrig
 • Onsdag: Puljekamp mod Uruguay/Australien
 • Torsdag: Puljekamp mod Uruguay/Australien
 • Fredag: Kvartfinaler
 • Lørdag: Semifinaler
 • Søndag: Finale

Deltagende nationer

Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Danmark, Frankrig, Hong Kong, Italien, Japan, Marokko, Spanien, Storbritannien, Ungarn, Uruguay, USA og Usbekistan.

Vil du gerne have tennisnyheder direkte i din indbakke? Så tilmeld dig nyhedsbrevet TENNISDANMARK fra Dansk Tennis Forbund.