Holdturneringen indendørs: Programmet ligger klar

De forsvarende mestre – HRT’s kvinder og KB’s herrer – møder henholdsvis Lyngby og KFUM, når DTF Holdturneringen Inde starter op med en ny struktur.

Karen Barritza og Birkerød skal forsøge at veksle sidste sæsons sølvmedaljer til guld.

Når første runde af HEAD DTF Holdturneringen Inde spilles i weekenden den 27.-28. oktober, vil det samtidig betyde debut til en ny holdturneringsstruktur.

Elitedivisionerne er blevet reduceret fra 12 til 8 hold, der nu spiller alle mod alle om en plads i top 4. De fire bedste hold kvalificerer sig nemlig som tidligere år til Medaljespillet, der afholdes 23.-24. marts 2019.

I 1. og 2. division består udelukkende af klubbers førstehold, hvilket har givet plads til en lang række oprykkere til 2. division. Helt nøjagtig har 12 herrehold og 9 kvindehold fået opgraderet deres status til divisionshold.

“Den nye struktur vil give den samlede holdturnering et løft. Konkurrencen og kvaliteten øges i Elitedivisionen med reduktionen fra 12 til 8 hold. Samtidig bliver kampen om op- og nedrykning i 1. og 2. division langt mere gennemskuelig, når rækkerne udelukkende har deltagelse af klubbernes førstehold. Strukturen giver også flere klubber mulighed for at spille med i 1. og 2. division, hvilket øger interessen lokalt og giver bedre mulighed for eksponering” siger Lars Gulmann, der er holdturneringsansvarlig i bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund.

Klubbernes andet- og tredjehold spiller i en separat Liga, der er opdelt i to niveauer. For divisioner og liga gælder det, at holdkampene består af fire singler og to doubler hos både kvinder og herrer.

Gode opgør i 1. runde

De forsvarende mestre i kvindernes elitedivision, HRT, tager i første runde på en kort udebanetur til Lyngby, mens sølvvinderne fra Birkerød hjemme møder HIK. De nykårede udendørsmestre fra Gentofte byder oprykkerne fra Roskilde på besøg. I rundens sidste kamp mødes B93 og KB.

Hos herrerne lægger mestrene fra KB for mod KFUM, der ikke har egen hal og derfor formentlig spiller sine hjemmekampe i Ølstykke. Hos HIK, hvor festen efter gevinsten i den udendørs holdturnering muligvis stadig er i gang, kommer sidste års bronzevindere fra Virum-Sorgenfri på besøg. Desuden spiller Skovbakken hjemme mod Gentofte, og Lyngby hjemme mod HRT.

Program, resultater og stillinger kan fra denne sæson ses i DTF’s nye tennisplatform, Tournament Software. Bemærk, at de eksakte kampdatoer og tidspunkter kan ændre sig frem til 10. oktober, der er deadline for hjemmeholdenes indberetning af spilletidspunkter.

1. runde i Elitedivisionen kvinder

  • Lyngby – HRT
  • Birkerød – HIK
  • B 93 – KB
  • Gentofte – Roskilde

1. runde i Elitedivisionen herrer

  • Lyngby – HRT
  • Skovbakken – Gentofte
  • KFUM – KB
  • HIK – Virum-Sorgenfri

Vil du have turneringsnyheder direkte i din indbakke? Så tilmeld dig Dansk Tennis Forbunds Turneringsnyhedsbrev med det samme.