Junior-EM for hold aflyses

DTF’s sportschef ærgrer sig over, at de danske landshold i U12 og U14 ikke får prøvet sig af internationalt, efter de traditionsrige Winter Cups er blevet aflyst.

Sådan så det ud, da Danmarks U12-landshold var på hjemmebane ved Winter Cups i 2019. Men i år kommer ingen hold i aktion.

I januar og februar er der tradition for, at det europæiske tennisforbund, Tennis Europe, afholder Winter Cups, som er junior-EM for hold. Sidste år blev landsholdsturneringen aflyst på grund af corona.

Desværre bliver det i 2022 heller ikke muligt at komme ud og prøve kræfter med europæisk modstand indendørs. Det har Tennis Europe besluttet som følge af stigende smittetal i Europa, samt øgede og konstant skiftende rejserestriktioner på grund af covid-19.

Danmark skulle efter planen have sendt både pige- og drengehold afsted i U12 og U14. Hvert hold består af tre spillere. Der var endnu ikke sat navn på spillerne.

”Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke får mulighed for at rejse med spillerne, da Winter Cups er en god mulighed for spillerne til at prøve sig af på et internationalt niveau. Men vigtigst af alt giver turneringen mulighed for at udvikle gode vaner i forbindelse med konkurrence og et stærkt fælleskab,” siger sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen.