Tauson Årets Tennisspiller for tredje gang i træk

Clara Tauson er opsat på fortsat at udvikle sit spil i det nye år, hvilket forhåbentlig vil kaste endnu flere oplevelser af sig på verdens største tennisarenaer.

Selvom Clara Tauson kun lige er fyldt 19 år i slutningen af december, kan hun kalde sig Årets Tennisspiller for tredje år i træk. Hun vinder prisen foran Holger Rune og Davis Cup-holdet, der også var nominerede.

”Jeg er naturligvis meget glad og stolt over at være modtager af prisen som Årets Tennisspiller 2021,” siger Clara Tauson, der i øjeblikket er i Melbourne for at forberede sig til årets første grand slam, Australian Open, som begynder den 17. januar.

Imponerende udvikling

KB-spilleren blev for alvor en fast del af WTA-touren i 2021. I den første uge af marts gik hun hele vejen og vandt en WTA-turnering i Lyon. Undervejs tabte Clara Tauson ikke et eneste sæt, på trods af at hun først skulle gennem to kvalifikationskampe for overhovedet at komme ind i hovedturneringen.

I september gentog Clara Tauson WTA-bedriften og vandt titlen i Luxembourg Open. Sæsonen blev sluttet af med endnu en finale i en WTA-turnering i Courmayeur. Denne gang blev det dog til et nederlag.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er fuld af lovord om Danmarks bedst rangerede spiller.

”Clara Tausons resultater i 2021 – ikke mindst de to WTA250 titler i Lyon og Luxembourg – taler for sig selv. Det er bemærkelsesværdigt, at hun i så ung en alder allerede har banket sig ind i top-50. Men for mig er det mest imponerende ved Clara, at hun hele tiden bliver ved med at udvikle sit spil,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Clara Tauson sender en hilsen fra Down Under. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Store oplevelser på store baner

Clara Tausons imponerende titelhøst i 2021 blev suppleret af en sejr i en WTA125-turnering i Chicago, niveauet lige under WTA-touren, og to titler i $25.000-turneringer i årets start.

I grand slam-sammenhæng nåede Clara Tauson 2. runde i både Roland Garros og US Open, inden hun måtte strække våben til de navnkundige modstandere, Victoria Azarenka og Ashleigh Barty.

For Clara Tauson er det helt naturligt de oplevelser, der fylder, når hun ser tilbage på tennisåret 2021.

”Det har været en stor oplevelse at spille main draw i grand slams og for eksempel få lov at stå overfor Barty på verdens største tennisstadion, Arthur Ashe. Derudover er jeg naturligvis meget glad for den udvikling, jeg har gennemgået, og særligt mine WTA-turneringssejre i Luxembourg, Lyon og Chicago samt runner up i Courmayeur,” siger Clara Tauson.

Ikke færdigudlært

Clara Tauson startede 2021 som nummer 152 på verdensranglisten og hoppede mere end 100 pladser frem til 44 ved årets udgang. Selv skæver hun ikke så meget til placeringen på verdensranglisten, men koncentrerer sig i stedet om at blive en bedre tennisspiller.

”Jeg håber naturligvis, at jeg kan blive ved med at udvikle mit spil, for tennis er en sport, hvor man aldrig er ’færdigudlært’. Se bare på Federer, Badosa og alle de andre. Der er altid noget, man kan blive lidt bedre til gennem fokuseret træning. Så jeg arbejder på også i 2022 at spille noget god tennis, og så passer rankingen sig selv,” siger Clara Tauson.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • 2021, Clara Tauson
  • 2020, Clara Tauson
  • 2019, Clara Tauson
  • 2018, Caroline Wozniacki
  • 2017, Caroline Wozniacki
  • 2016, Caroline Wozniacki
  • 2015, Caroline Wozniacki
  • 2014, Caroline Wozniacki
  • 2013, Caroline Wozniacki
  • 2012, Frederik Løchte Nielsen