Juniorlandshold udtaget til EM: U12 drenge på hjemmebane i Hillerød

Nogle af Europas yngste stjernefrø kan opleves på dansk grund den 25.-27. januar, når Hillerød er vært for kvalifikationen til U12 EM for drenge.

Der bliver tennis af høj kvalitet, når Hillerød er værter for U12 EM.

Tennis Europe Winter Cups by HEAD. Det er den officielle titel. Lidt mere mundret kan man også kalde det indendørs EM for hold. Hele 188 nationale mandskaber fordelt i U12, U14 og U16 deltager i slutningen af januar og starten af februar i denne traditionsrige turnering.

I år lægger Danmark – nærmere bestemt Hillerød Tennisklub – halgulv til den ene af fire indledende runder af U12 drengenes turnering. Her er Danmark på hjemmebane i gruppe med Bulgarien, Finland, Frankrig, Israel, Luxembourg, Storbritannien og Tyrkiet.

Turneringen spilles fredag den 25. til søndag den 27. januar. Kampstart er fredag klokken 10, lørdag klokken 11 og søndag klokken 12. Det danske hold består af Lucas Christmas Møller (KB), Rasmus Hembo Mathiasen (Esbjerg) og August Brostrøm Poulsen (Gentofte).

Talentansvarlig for U12 og U14 i Dansk Tennis Forbund, Simon Dahl Verner, er holdkaptajn for det danske hold. Han håber, at se mange tilskuere i løbet af weekenden.

”Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme og støtte det danske hold. Det er med til at styrke fællesskabet i dansk tennis, og jeg tror, at det kan være en øjenåbner for både for juniorer og forældre at se niveauet og spillestilen på de udenlandske talenter. Forhåbentligt vil det være motiverende at opleve stemningen ved sådan en turnering,” siger Simon Dahl Verner

To ture til Ukraine

Winter Cups er en turnering i to faser. I første fase mødes otte hold i en knockout kvalifikationsgruppe. Nummer et og to går videre til et finalestævne to uger senere.

Læs mere om Winter Cups hos Tennis Europe.

Samtidig med at U12-drengene kæmper i Hillerød, sender DTF et U12 pigehold til Winter Cups i Ukraines hovedstad Kiev. Udtaget til holdet er Cecilie Agerbek Fridthjof (Holte), Lucca Ingildsen (B.93) og Carla Valentin Jensen (Skovshoved).

De skal kæmpe med blandt andre hjemmeholdet Ukraine og stærke nationer som Italien og Rumænien om de to pladser ved finalestævnet i England.

Ugen efter – 1.-3. februar – er det så U14 piger, der skal en tur øst på, når de samme sted er i gruppe med Tyskland, Frankrig, Ukraine, Slovakiet, Letland, Estland og Hviderusland. Holdet består af Zoe Du Pasquier Jensen (B.93), Emilie Just-Bomholt (HIK) og Rebecca Mortensen (KB).

Simon Dahl Verner ser frem til den samlede danske deltagelse i Winter Cups, fordi det giver rig mulighed for udvikling af spillerne.

“Winter Cups adskiller sig fra mange andre internationale turneringer ved at være en holdturnering, hvor coachen må sidde på banen under kampene. Vi vil naturligvis gerne vinde, men fokus er mindst lige så meget på, at spillerne udvikler nogle gode vaner i forbindelse med konkurrence, samt udvikler et stærkt fælleskab,” siger Simon Dahl Verner.

Han understreger, at det grundlæggende er ærgerligt at være nødt til at lave en så skarp selektion, som det er at udtage kun tre spillere, i så tidlig en alder. Men formatet ved Winter Cups giver dog så gode muligheder for udvikling, at det trumfer det andet hensyn.

Danmark vandt Winter Cups for U12 drenge i 2015 med Holger Nødskov Rune, Elmer Møller og Arthur Leonhard Linck på holdet.

Få flere tennisnyheder direkte i din indbakke ved at tilmelde dig nyhedsbrevet TENNISDANMARK.

Danske hold til Winter Cups 2019

U12 drenge Zone C, Hillerød, Danmark, 25.-27. januar

Modstandere: Bulgarien, Finland, Frankrig, Israel, Luxembourg, Storbritannien og Tyrkiet

 • Lucas Christmas Møller, KB
 • Rasmus Hembo Mathiasen, Esbjerg
 • August Brostrøm Poulsen, Gentofte
 • Kaptajn: Simon Dahl Verner

U12 piger Zone D, Kiev, Ukraine, 25.-27. januar

Modstandere: Cypern, Georgien, Italien, Moldova, Rumænien, Tyrkiet og Ukraine

 • Cecilie Agerbek Fridthjof, Holte
 • Lucca Ingildsen, B.93
 • Carla Valentin Jensen, Skovshoved
 • Kaptajn: Anders Lund

U14 piger Zone D, Kiev, Ukraine, 1.-3. februar

Modstandere: Estland, Frankrig, Hviderusland, Letland, Slovakiet, Tyskland og Ukraine

 • Zoe Du Pasquier Jensen, B.93
 • Emilie Just-Bomholt, HIK
 • Rebecca Mortensen, KB
 • Kaptajn: Christian Camradt