Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, gør status en uge efter, at der blev åbnet op for udendørs tennis og padel. Der er stor ros og tak til klubberne.
Siden der sidste mandag blev åbnet op for udendørs tennis og padel, har der været en flittig aktivitet i landets klubber.
Nogle steder var man klar til at åbne allerede dagen efter. Nogle måtte vente lidt på et go fra kommunen. Og rigtig mange fulgte trop henover weekenden, hvor grusbanerne blev helt klar til spil.
”Det har været helt rørende at se den begejstring, som alle har haft ved udsigten til igen at kunne spille. Man kan virkelig mærke, at folk har savnet sporten. Jeg er meget imponeret af den alvor, som klubberne er gået til opgaven med. Både hvad angår de fysiske forhold på anlæggene og informationen til deres medlemmer,” siger Henrik Thorsøe Pedersen, der er formand for Dansk Tennis Forbund.
For at kunne åbne op for udendørs sport uden kropskontakt på forsvarlig vis i skyggen af corona-pandemien har DIF og DGI i samspil med Sundhedsstyrelsen udarbejdet en række anbefalinger. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har suppleret med idrætsspecifikke råd til klubberne.
Siden tirsdag har Dansk Tennis Forbund modtaget flere hundrede henvendelser fra klubfolk. Langt hovedparten af spørgsmålene er kommet af et ønske om at være helt på den sikre side.
Tak til klubberne
Tilløbet til at åbne op blev en smule langt. Tennissporten og en række andre idrætter uden fysisk kropskontakt havde et stort ønske om at kunne løsne lidt op, så det igen blev muligt at dyrke sport i forening.
Idrættens hovedorganisationer, DIF og DGI, intensiverede dialogen med Sundhedsstyrelsen, efter statsminister Mette Frederiksen fremlagde sin plan for første fase af en langsom genåbning af det danske samfund.
Dansk Tennis Forbund har gået efter, at der blev fundet en fælles løsning for udendørs idræt uden kropskontakt. Det er vi bedst tjent med det på den lange bane. Derfor har det også haft stor betydning, at landets klubber i så bred en flok har bakket op om den linje.
”Der skal lyde en stor tak til alle klubber for at have stået sammen i denne svære tid. Naturligvis har det kriblet i fingrene for at komme i gang. Men det betyder meget for sikkerheden, at vi alle åbner op efter samme spilleregler,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.
Han peger også på, at nogle kommuner har lukket alle idrætsanlæg ned. Her har det stor betydning, at foreningerne kan komme med en blåstempling fra Sundhedsstyrelsen, DIF og DGI i bestræbelserne på at få åbnet op igen.