Klubkursus opgraderede 16 trænere i Dragør

Dragør Tennis benyttede sig af muligheden for at afholde et klubkursus for 16 af klubbens unge trænere på en gang. Det har givet ny energi på banen.

Koncentrationen var I top under trænerkurset i Dragør.

Både vinter, forår og efterår tilbyder DGI og Dansk Tennis Forbund et væld af kurser over hele landet på den grundlæggende træneruddannelse. Kurserne er godt besøgt og gør Danmark til et af de lande, hvor den største andel af tennisspillere har stiftet bekendtskab med trænergerningen.

Men hvad mange måske ikke ved er, at det er muligt at få sit helt eget træner- eller hjælpetrænerkusus ud i klubben. Det ved de i Dragør Tennis. Derfor havde klubbens tennischef, Søren Bäcklund, i slutningen af november udvalgt 16 piger og drenge i alderen 14-18 år, som skulle bruge en weekend på at tilegne sig kursusdiplom i Tennistræner 1.

Egentlig var planen, at kurset skulle være afholdt langt tidligere. Men som så meget andet fik corona sat en effektiv stopper for det.

”De her 16 brænder for at spille selv og for trænergerningen. For halvanden år siden, hvor vi skulle have haft det, havde vi måske kun været en ti stykker. Der var tiden moden for de her ’upcoming’ trænere, jeg havde behov for. Inden da havde jeg selv undervist dem og selv haft trænerkursus for dem,” siger tennischefen, der har været i gamet i mere end tre årtier.

Med på en lytter til nyt blod

I sommerhalvåret er der 350 medlemmer på træningen i Dragør. Søren Bäcklund er selv træner for de unge trænerspirer til daglig. Derfor syntes han, at det var vigtigt at få et andet perspektiv på i form af kursusinstruktør, Adam Blicher.

”Så bliver det sagt på en lidt anden måde, og jeg synes, at det kunne være fedt at få nyt blod indover. Blandt andet derfor var jeg der selv hele weekenden for at lytte med. Man kan aldrig blive for god,” siger Søren Bäcklund.

”Ydermere fik de deres kursusbevis, som jeg også synes er vigtigt for dem på sigt. For vi skal selvfølgelig have Tennistræner 2 og 3 om et halvt til et helt år, når de har fået noget praktik og erfaring.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kursisterne fik selv sved på panden undervejs.

Tryghed til udvikling

Den rutinerede kursusinstruktør, Adam Blicher, tog sig godt af holdet på weekendkurset, der blev afholdt i ProTreatment i Dragør, hvor klubben også har noget af sin træning i indendørssæsonen. For ham gav det noget særligt at have en gruppe kursister, der kendte hinanden rigtig godt i forvejen.

”Med et pladderpsykologisk ord er der en anden psykologisk tryghed. De er villige til at sætte sig selv mere på spil i den gruppe, fordi der ikke er så meget ansigt at tabe. De er allerede trygge. På sådan en weekend når vi rigtig langt rent udviklingsmæssigt og niveaumæssigt,” siger Adam Blicher.

På Tennistræner 1 er der fokus på at tage stilling til, hvad en god tennistræner er. ”Hvad skal sådan én kunne?” og ”hvad er en god tennistræning?” er et par af de helt centrale spørgsmål, man skal forholde sig til.

Derudover skal trænerne blive i stand til at definere et klart formål med de aktiviteter, de sætter i gang, da det er fundamentet for at kunne skabe noget læring.

Artiklen fortsætter under billedet.

Teorilokalet er en uundgåelig del af den grundlæggende træneruddannelse.

Adam Blicher ser en klar fordel for de 16, som har været på samme klubkursus.

”Det kan give dem et fælles sprog og en fælles referenceramme. Når de ser hinanden have træning eller de er trænerpar sammen, er det nemmere at holde hinanden oppe på, hvad man har lært. Så bliver det lidt mindre personligt og lidt mere objektivt i forhold til en standard, som er blevet sagt på et trænerkursus,” siger han.

Helt høje

Adam Blicher er imponeret over, at det er lykkedes at have en så stor gruppe af unge, engagerede trænere i Dragør. Tennischef Bäcklund er også rigtig godt tilfreds med udviklingen i klubben, hvor det vigtige med hans egne ord er ”at tennis er sjovt, tennis er fantastisk, og at man gerne vil dygtiggøre sig.”

De 16 nyklækkede trænere i Dragør følte sig sandelig dygtiggjort efter klubkurset.

”Ugen efter var de helt høje. På området for skumtennis og rød bold har de brugt det rigtig meget allerede. Jeg har også fået positive tilbagemeldinger fra forældre, som siger, at de kan se, at der er sket noget. Der er kommet noget ny positiv energi ind på banen,” siger Søren Bäcklund.

Tennischefen er helt sikker på at succesen skal gentages, når trænergruppen har fået lidt flere lektioner i ’baggen’.

”Da vi havde trænermøde 14 dage efter, sagde de, at det havde været helt fantastisk, og de glæder sig allerede til næste omgang.”

FAKTA: Sådan booker du et klubkursus

Klubkurser er vores fleksible tilbud om at holde et kursus i din egen klub. Både Hjælpetræner og Tennistræner 1-2-3 kan bookes på særligt favorable vilkår. Kurset kan enten holdes eksklusivt for klubbens egne trænere eller trænere fra flere tennisklubber i samarbejde.

Fordelen er, at I kan få opkvalificeret trænere, juniorer, forældre og frivillige på hjemmebane til en reduceret pris. Datoen bestemmer i selv.

LÆS MERE KLUBKURSER

Priser

  • Hjælpetræner: kr. 4.000, –
  • Tennistræner 1-2-3: kr. 7.500, –

Varighed

  • Hjælpetræner: 7 timer. Enten som heldagskursus eller over to hverdags eftermiddage/aftener
  • Tennistræner 1-2-3: 14 timer. Typisk lørdag/søndag eller fredag eftermiddag-aften/lørdag

P.s. Lige nu kan du tilmelde dig trænerkurser. Find aktuelle uddannelsestilbud lige her.