Medaljespillets semifinaler på plads

Vinderne af grundspillet i kvindernes og herrernes Elitedivision har valgt deres semifinalemodstandere til Medaljespillet i Hørsholm 23. og 24. marts.

Karoline Laursen har været et sikkert kort for KB i grundspillet.

I weekenden blev sidste runde af grundspillet i Elitedivisionen afviklet. Vinderne af grundspillet kan vælge, om de vil møde nummer tre eller fire i semifinalen ved Medaljespillet i Hørsholm, der løber af stablen 23. og 24. marts.

Hos kvinderne blev KB en ganske suveræn etter med kun fire tabte kampe i sæsonens syv holdkampe. Frederiksberg-holdet har valgt at møde rækkens nummer tre HIK i semifinalen. Dermed bliver den anden semifinale en gentagelse af den udendørs DM-finale, når Gentofte møder Birkerød

Kvindernes semifinaler:

  • KB vs HIK
  • Gentofte vs Birkerød

I den anden ende af Elitedivisionen blev det B 93 og Lyngby, som rykker ned i 1. division. De afløses i næste års indendørs Elitedivision af Skovbakken og Virum-Sorgenfri, som vandt henholdsvis 1. division Vest og 1. division Øst.

Dermed er Virum-Sorgenfri både repræsenteret i damernes og herrernes Elitedivision. En bedrift klubben deler med KB, HIK, HRT og Gentofte.

Se slutstillingen i kvindernes grundspil.

Lyngby vælger Gentofte

I herrernes Elitedivision gjorde Lyngby rent bord i grundspillet. Lyngby har valgt et semifinaleopgør mod rækkens nummer tre Gentofte frem for et møde med sidste års indendørs danmarksmestre fra KB. I stedet får tilskuerne til Medaljespillet i lighed med hos kvinderne fornøjelse af et opgør mellem KB og HIK.

Herrernes semifinaler:

  • Lyngby vs Gentofte
  • HIK vs KB

Skovbakken og KFUM får ikke fornyet deres ophold i Elitedivisionen til næste efterår. I stedet rykker Aarhus 1900 og ATK op i landets fornemmeste række.

Se slutstillingen i herrernes grundspil.

Noe og Laursen i top

Denne vinters holdturnering er den første, som afvikles på Dansk Tennis Forbunds nye tennisplatform. Her er der også mulighed for at følge med i statistikken for de enkelte spilleres sejre og nederlag i løbet af sæsonen.

I kvindernes Elitedivision har to spillere fra topholdet KB sikret sig flere sejre end alle andre i rækken. Både Julie Noe og Karoline Laursen har spillet samtlige mulige kampe og er endt med en score på 13 sejre og kun et enkelt nederlag. Tredjeflest sejre fik Maria Jespersen fra Gentofte efterfulgt af Karen Barritza og Karina Ildor Jacobsgaard.

Klik på billedet og find hele statistikken i bunden af linket.

Hos herrerne var der også to, som skilte sig ud med flest sejre i sæsonen. Gentoftes Philip Ørnø og HIK’s Christoffer Kønigsfeldt endte begge med en statistik på 11-3. Kun en enkelt spiller vandt mere end fire kampe og gik gennem sæsonen som ubesejret. Lyngbys Kristian Pless sluttede med imponerende otte sejre i lige så mange forsøg.

Klik på billedet og find hele statistikken i bunden af linket.

Vil du gerne læse mere om turneringstennis i Danmark, så tilmeld dig vores Turnerings-nyhedsbrev med det samme.