Clara, Holger og BJKC-holdet nomineret til Årets Tennisspiller

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles i uge 4. De tre nominerede er Billie Jean King Cup-holdet, Clara Tauson og Holger Rune.

Billie Jean King Cup-holdet havde god grund til at juble i februar. Nu er de nomineret til Årets Tennisspiller. Foto: Joonas Ojala

Tennisåret 2020 blev meget anderledes end normalt med massive aflysninger på grund af corona. Alligevel var der flere dansker, der gjorde sig særdeles positivt bemærket på den internationale tennisscene.

Tre af dem er nomineret til prisen som Årets Tennisspiller 2020. De nominerede er Billie Jean King Cup-holdet (kvindelandsholdet), Holger Rune og sidste års vinder Clara Tauson.

Prisen som Årets Tennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder. Vinderen vil blive offentliggjort i uge 4.

Torsdag offentliggøres de nominerede til Årets Juniortennisspiller 2020.

Årets Tennisspiller 2020 – nominerede

De nominerede er skrevet i alfabetisk orden.

Billie Jean King Cup-holdet

Kvindernes landsholdsturnering skiftede i 2020 navn fra Fed Cup til Billie Jean King Cup. Danmark sikrede sig oprykning til Europe/Arica Zone Group I (tredjebedste niveau) med tre sejre i fire kampe.

I oprykningsfinalen mødte Danmark Tunesien, der havde Ons Jabeur (WTA: 31) på holdet. Kampen skulle afgøres i den sidste double, hvor Danmark tabte første sæt med 6-1 til Jabeur og makker. Men danskerne vandt de to næste sæt og rykkede op.

Holdet bestod af Clara Tauson, Karen Barritza, Maria Jespersen, Emilie Francati og Hannah Viller Møller.

Clara Tauson

Årets højdepunkt for Clara Tauson var uden tvivl Roland Garros, hvor hun kvalificerede sig til hovedturneringen efter tre sejre i kvalifikationen. I 1. runde slog hun Jennifer Brady (WTA: 25), der senest havde været i semifinalen ved US Open, i en maratonkamp. 2. runde blev endestationen.

Det blev til turneringssejre i en $25.000-turnering i Glasgow og en $15.000-turnering i Portugal. Desuden nåede hun 4. runde i en WTA-turnering i Prag, hvor hun bl.a. slog den tidligere verdensfemmer, Sara Errani. Sidst på året slog Clara Tauson amerikaneren Shelby Rogers (WTA: 58) i en turnering i Texas.

Clara Tauson startede året som nummer 267 på verdensranglisten og hoppede mere end 100 pladser frem til 152 ved årets udgang. Det amerikanske fænomen Cori Gauff er eneste yngre spiller med en bedre rangering end Clara.

Holger Rune

Efter en lidt hård start på sæsonen fik Holger Rune for alvor gang i sin professionelle seniorkarriere efter corona-pausen. Han fik sin første professionelle seniortitel, da han vandt en $25.000-turnering i Schweiz. Ugen efter nåede han finalen i en $15.000-turnering i Spanien.

I slutningen af året blev det til endnu to turneringssejre i $15.000-turneringer i henholdsvis Spanien og Tyrkiet. Holger Rune vandt også en enkelt doubletitel ved en $15.000-turnering. Som 1. single for HIK i Elitedivisionen var han med på holdet, der vandt sølv ved DM.

I Davis Cup-kampen mod Puerto Rico vandt Holger Rune begge sine singler i Danmarks 5-0 sejr. Holger Rune startede året som nummer 1019 på verdensranglisten og sluttede som nummer 473. Kun en enkelt spiller fra samme årgang som Holger ligger foran ham på ATP-listen.

De sidste 10 års vindere af Årets Tennisspiller

  • Clara Tauson
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki
  • Frederik Løchte Nielsen
  • Caroline Wozniacki
  • Caroline Wozniacki