Nye restriktioner og gode råd

Corona-anbefalingerne for tennis og padel er opdateret med restriktioner i 17 kommuner i hovedstaden. Samtidig har vi fire gode råd til klubberne i denne svære tid.

Der skal god afstand mellem de unge spillere i 17 hovedstadskommuner i den kommende tid.

Der er indført lokale restriktioner glædende fra den 7. december frem til foreløbig den 2. januar i 17 kommuner i Storkøbenhavn: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, København, Lyngby-Taarbæk og Tårnby.

Det har konsekvenser for tennis og padel i de 17 kommuner. Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder for alle – også for idrætsaktiviteter for børn og unge til og med 21 år.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis har opdateret de fælles corona-anbefalinger for tennis og padel, som altid kan findes på tennis.dk/corona

Aktiviteter kan fortsætte

Der kan fortsat gennemføres træning både indendørs og udendørs, så længe det kan ske under det gældende forsamlingsforbud på 10 personer inklusiv trænere.

Det vil fortsat være muligt at gennemføre en lang række aktiviteter og turneringer under de strammede regler.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis vil gerne indskærpe, at det er et fælles ansvar for alle, at aktiviteter og turneringer gennemføres på forsvarlig vis. Forældre med flere bør ikke gå med i hallen til træning eller turnering. Og alle bør være ekstra opmærksom på at overholde forsamlingsforbuddet på 10 personer.

Arrangører af planlagte aktiviteter i de berørte 17 kommuner, vil blive kontaktet direkte snarest muligt, hvis de berøres af de skærpede restriktioner.

Regionale turneringer

Unionerne er traditionen tro værter for regionale mesterskaber i januar. Ligeledes er der holdturneringsaktiviteter i unionernes regi. Følg unionernes hjemmesider for eventuelle ændringer eller tilpasninger af de turneringer.

4 gode råd

2020 har været et særdeles langt år som sportsklub med skiftende retningslinjer. Det rammer nu igen klubberne i de 17 hovedstadskommuner. Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis vil gerne opfordre klubberne til at hold modet oppe, selvom det er udfordrende tider for ledere, trænere, frivillige og alle andre, der holder af tennis og padel.

Herunder kommer vi med fire råd, som klubberne kan bruge til at komme godt ind i det nye år:

1. Lav faste grupper på max 10 personer inkl. træner

Det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10 inkl. træner. Har I større hold med tennis, skumtennis eller familietennis, så overvej, om det kan give mening for jer at inddele jeres børn og unge i mindre hold på max 10 inkl. træner. Helst så det så vidt muligt er de samme børn/unge, der træner sammen hver gang.

2. Sådan kan I trygt afvikle træning for flere grupper samtidig

I kan fortsat afvikle træning for flere grupper samtidig, hvis I sikrer, at:

  • Hver gruppe max er på 10 personer inkl. træner
  • Der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne – gerne mindst 2 meters afstand.
  • I klart afgrænser den ene træningszone fra den anden. Anvend fx kegler, toppe, snor, net eller anden tydelig markering.
  • Der altid skal være en træner eller anden ansvarlig til stede ved afvikling af idrætsaktiviteter for børn – husk, at vedkommende tæller med i det samlede antal på max 10. Den samme træner kan ikke have ansvar for to grupper på samme tid.

En tennisbane kan deles op i to halvdele med net på tværs til skumtennis eller tennis med rød bold. På banen kan der så være to træningsgrupper af max 10 personer inkl. træner. Det er et krav, at alle på forhånd ved, hvilken træningsgruppe de hører til, og at grupperne holdes effektivt adskilt – også til og fra banen.

Ligeledes kan en traditionel trægulvshal med skumtennistræning deles i to træningsgrupper. Få gerne spillerne til at vente udenfor, og hent dem ind, når træningen begynder. Dermed undgår I for meget trafik i skiftet mellem træningshold

3. Giv jeres trænere et skulderklap

Det betyder meget at blive anerkendt, og særligt i år har alle trænere og frivillige fortjent et kæmpe skulderklap. Benyt lejligheden til at sende dem en varm hilsen og tak for deres store indsats. Benyt for eksempel jeres Facebook-side til formålet, og lad alle klubbens medlemmer og forældre være med til at bidrage i kommentarfeltet i den velfortjente ros.

4. Hold virtuel juleafslutning

Med et forsamlingsforbud på 10 er den planlagte juleafslutning sendt til tælling for mange klubber, og mange børn kan derfor se frem til en skuffende juleafslutning – sådan behøver det dog ikke at gå.

Ryk juleafslutningen hjem i stuerne og hold den virtuelt over fx Zoom eller Teams. Lad børnene vise deres værelse frem på en virtuel ”House Tour”. Byt sportsskoene ud med sutsko, spil julebanko, spis pebernødder og lad julehyggen indfinde sig på en lidt anderledes måde i år.