Nyt koncept: Tennis direkte til døren i landets børnehaver og sfo’er

DIF, Dansk Tennis Forbund og 11 andre specialforbund har været med til at støtte og udvikle det nye KidsSport, der leverer sjov motion til landets institutioner på en helt ny måde.

Børnene i landets børnehaver og sfo’er får nu mulighed for at være aktive og dyrke motion på en ny og sjov måde med de nyudviklede sportskasser fra KidsSport. Sportskasserne er udviklet i samarbejde med DIF, Dansk Tennis Forbund og 11 andre specialforbund som rugby, brydning og orienteringsløb.

Sportskasserne, der kan bestilles via abonnement på kidssport.dk, leveres direkte til døren i institutionerne, og kasserne indeholder sportsrekvisitter og gode tips til motion, der kan få legen og idrætten i gang med det samme i børnehaverne og sfo’erne.

”Sportskasserne er udviklet af specialister med viden om børn, sport og motivation, og indholdet bygger på, at børnene skal opleve glæden ved at bevæge sig. Det unikke ved sportskasserne er, at de tager udgangspunkt i rigtige sportsgrene, som børnene rent faktisk kan gå til i fritiden og foreningslivet. Sportskasserne er nemme at sætte i gang for pædagogerne, og børnene vil elske aktiviteterne, da de er fyldt med humor og sjov motion,” siger Anders Flaskager, der er manden bag KidsSport.

DIF har konkret støttet konceptet med 400.000 kroner via DIF Trendforum, hvor der er fokus på nye idrætstrends, hvilket både kan være konkrete aktiviteter samt overordnede idrætstendenser. Derudover har KidsSport arbejdet tæt sammen med 12 specialforbund for at kunne udbyde det mest optimale idrætsprodukt.

”Vi har valgt at støtte det her, fordi vi synes, det er en interessant måde at præsentere vores idrætter på ude i institutionerne. Det er en let tilgængelig vej til motion for vores yngre publikum, og forhåbentlig kan vi på den måde få flere børn til at få et aktivt liv og få øjnene op for konkrete idrætsgrene,” siger DIF’s udviklingschef, Anne Pøhl Enevoldsen. Hun fortsætter:

”Det her er et udtryk for, at DIF gerne vil åbne sig op for nye trends og samarbejdspartnere i forhold til at få bredt endnu flere idrætstilbud ud til den brede befolkning. I øjeblikket er der en samfundstrend, der går på, at man som forbruger kan få leveret alt til døren, og hvorfor skulle det ikke også være tilfældet med idræt?”

Læs mere om Kidssport. Udover KidsSport lanceres også FamlySport, som er sportskasser leveret direkte til familien Danmark.