Optakt: Elitedivisionen ruller igen

Selvom vi kun lige er kommet ind i maj, så står Elitedivisionen endnu engang for døren. Lørdag er der fuld spillerunde i landets bedste række.

Hannah Viller Møller er endnu engang klar som 1. single for HIK’s kvinder.

Optakt: Dansk Tennis Forbund stiller i hver runde skarpt på et opgør fra både herrernes og damernes Elitedivision i tennis. Samtidig får du en oversigt over samtlige rundens kampe, hvor det fremgår, hvem holdene stiller med som 1. og 2. single.

Elitedivisionen har forårspremiere lørdag. I den anledning har vi skruet op for optakten med lidt prosa om samtlige kampe. Weekenden byder på rigtig mange stærke spillere og spændende opgør. Så mød endelig op på anlæggene og nyd noget god tennis.

Elitedivisionen Herrer Runde 1

KB – Virum-Sorgenfri
Klokken 10
Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg

KB måtte i sidste års DM-finale se sig slået af rivalerne fra HIK. Ambitionerne på Peter Bangs Vej plejer at række til at gå efter guldet, så det bliver interessant at se, om holdet kan komme godt fra start.

Modstanderne fra Virum-Sorgenfri har vist sig som et stabilt hold i Elitedivisionen. Men rækken tegner til at kunne blive særdeles tæt i år, så alle point er vigtige at få med. Det gælder både, hvis man vil have en af de fire pladser i Medaljespillet, men så sandelig også i kampen for at undgå en af de to nedrykkerpladser.

1. HS: Esben Hess-Olesen – Mohamed Shabib
2. HS: Martin Pedersen – Magnus Ibh

Hold øje med: Esben Hess-Olesen, der har sluttet sig til KB i denne sæson, efter at have været med til at vinde inde-DM med Lyngby.

Give – Gentofte
Klokken 12
Skovbakken 34
7323 Give

Give kom sidste år med et frisk pust til Elitedivisionen med blandt andet meget velbesøgte hjemmekampe i ”Gryden”. Den gang var målet at overleve i rækken. Men i år rækker ambitionerne til mere.

Allerede første runde kan give en god indikation på, om de ambitioner kan indfries. Gentofte har har det seneste år både deltaget i det udendørs og indendørs Medaljespil. Holdet stiller op med den indendørs DM-sølvvinder i single, Sebastian Grundtvig.

1. HS: Frederik Press – Sebastian Grundtvig
2. HS: Andreas Bjerrehus – Philip Ørnø

Hold øje med: Andreas Bjerrehus, der sidste sæson var førstemand i Skovbakken. I mellemtiden nåede det at blive til et indendørs danmarksmesterskab med Lyngby. Men nu tørner han altså ud for Give, hvor han udgør en meget stærk andensingle.

Hørsholm Rungsted – Skovbakken
Klokken 12
Stadion Allé 9
2960 Rungsted Kyst

Hørsholm Rungsted har haft for vane at placere sig midt i Elitedivisionen. Til den nye sæson har klubben fået tilslutning af Henrik Heise Korsgaard, som i sidste sæson tørnede ud for Give. Han er dog stadig optaget af sit college, så Maxim Landa og Jesper Andi Jørgensen udgør endnu en gang HRT’s ”one two punch”.

Sidste år nåede Skovbakkens herrer frem til Medaljespillet. Men siden har alle spillere, der ved den lejlighed sikrede en fjerdeplads, forladt århusklubben. Til gengæld er der dukket flere hollændere op på klubranglisten, hvilket gør det meget svært at spå om Skovbakkens chancer i Elitedivisionen.

1. HS: Maxim Landa – Alban Meuffels
2. HS: Jesper – Andreas Moltke-Leth

Hold øje med: Skovbakkens nye 1. single Alban Meuffels. Den 26-årige hollænder har tidligere været helt fremme som nummer 616 på ATP-ranglisten.

Lyngby – HIK
Klokken 13
Lundtoftevej 53 B
2800 Kongens Lyngby

Et opgør mellem de indendørs og udendørs danmarksmestre. Lyngby, som triumferede ved marts måneds Medaljespil i HRT, har mistet lidt i bredden af truppen siden da. Fra finaleholdet er både Andreas Bjerrehus og Esben Hess-Olesen skiftet til andre klubber.

HIK er derimod kendetegnet ved en meget fast stamme af spillere. Og de stiller da også op med gamle kendinge på de to første singler i form af Thomas Kromann og Christoffer Kønigsfeldt.

1. HS: Nicolai Ferrigno – Thomas Kromann
2. HS: Kristian Pless – Christoffer Kønigsfeldt

Hold øje med: Frederik Løchte Nielsens deltagelse afhænger af hans semifinale fredag i double ved en challengerturnering i Frankrig. Ryger han til finalen, når han ikke hjem til holdkampen.

*Opdatering: Frederik Løchte Nielsen og hans tyske makker Tim Puetz vandt deres semifinale ved ATP-challengeren i Aix en Provence. Dermed må Lyngby undvære Davis Cup-spilleren mod HIK.

Elitedivisionen Damer Runde 1

Birkerød – Holte
Klokken 10
Topstykket 28
3460 Birkerød

Sidste års sølvvindere fra Birkerød starter sæsonen ud på hjemmebane. Holdet har været stabil deltager ved Medaljespillet de senere år og må derfor også forventes at lege med i den sjove ende af rækken.

Nummer et på Holtes klubrangliste, svenske Marina Yudanov, er seedet 1 ved 15.000$-turneringen i Götheborg, hvor hun i skrivende stund stadig er med i både single og double. Hvis hun mod forventning skulle ryge ud af begge rækker, kan hun komme i spil mod Birkerød.

Til gengæld kan ITF-succes til Yudasov også ende med at spærre for Annette Monuzovas mulighed for at stille op. De to danner nemlig doublepar i Götheborg. Når de finalen sammen, må Holte undvære begge spillere.

1. DS: Jessica Crivelletto – Annette Monuzova
2. DS: Alisha Hussain – Hanna S. Axelsson

Hold øje med: Jessica Crivelletto. Birkerød må undvære Karen Barritza i første runde. I stedet besættes førstesinglen af den 20-årige schweizer, som i øjeblikket har en singlerangering som nummer 624 på ITF World Tennis Ranking.

KB – Virum-Sorgenfri
Klokken 10
Peter Bangs Vej 147
2000 Frederiksberg

KB må altid regnes blandt favoritterne. Holdet vandt da også grundspillet i HEAD DTF Holdturneringen Inde. Men i semifinalen måtte de alligevel strække våben mod HIK i en Golden Matchtiebreak. Så Frederiksberg-holdet er formentlig opsatte på at vise højt niveau fra start af i turneringen.

Virum-Sorgenfri er nye i Elitedivisionen og må derfor forventes at skulle kæmpe for at holde sig oppe i rækken.

1. DS: Mai Grage – Sofia Nami Samavati
2. DS: Karina Ildor Jacobsgaard – Anna Marie Møller

Hold øje med: Den indendørs DM-sølvvinder Sofia Nami Samavati spiller fredag kvartfinale ved en 15.000$ turnering i Götheborg. Vinder hun den, må Virum-Sorgenfri undvære deres bedste kort i holdkampen.

*Opdatering: Sofia Nami Samavati tabte sin kvartfinale i tre sæt. Hun er dermed klar for Virum-Sorgenfri mod KB.

Hørsholm Rungsted – Skovbakken
Klokken 12
Stadion Allé 9
2960 Rungsted Kyst

Efter den indendørs DM-triumf i 2018 har Hørsholm Rungsted misset Medaljespillet to gange i træk. Mon ikke holdt er opsat på at komme med i det fine selskab i år.

Skovbakken har til udfordring at holde fanen højt som eneste hold i kvindernes Elitedivison vest for Storebælt. Det gøres blandt andet med udenlandsk assistance i form af Polina Leykina.

1. DS: Olga Helmi – Polina Leykina
2. DS: Mathilde Tranberg -Victoria Ilena Andersen

Hold øje med: Olga Helmi, som til denne sæson er skiftet fra Birkerød til HRT.

Gentofte – HIK
Klokken 12.30
Skolevej 36
2820 Gentofte

De to hold mødte hinanden i det indendørs Medaljespil, hvor Gentofte vandt efter Golden Mathctiebreak. Ved den lejlighed var Hannah Viller Møller et sikkert kort, og siden da har hun i øvrigt tilføjet sit tredje individuelle danmarksmesterskab til CV’et.

1. DS: Maria Jespersen – Hannah Viller Møller
2. DS: Märta-Louise Söderberg – Kajsa Rinaldo Persson

Hold øje med: Det rent svenske opgør i andensingle. Generelt lader det til, at årets Elitedivision byder på lidt flere udlændinge på holdene.

Er du mere interesseret i 1. division, 2. division eller de nye ligaer for klubbers 2. og 3. hold? Eller vil du bare gerne have overblik over alle hold fra din klub? Så finder du det hele i DTF’s turneringsunivers.