Der er padel-feber på Tåsinge. På fem år er antallet af spillere eksploderet, og banen er ofte optaget. Så meget, at de nu overvejer at bygge en bane mere.
”Det er lidt ærgerligt, at vi kun fik lavet en padel-bane”.
Ordene kommer fra Steen Rasmussen. Han er formand i Tåsinge Tennis Klub og har været med hele vejen, fra ideen blev født. En klub, der tog sin begyndelse for snart ti år siden med et spændende projekt i samarbejde med blandt andre Lokale og Anlægsfonden om et tennis-eksperimentarium. I 2012 blev Tåsinge Tennis Park indviet – deriblandt også en af landets første padel-baner.
Og tøsingerne har i den grad taget padel til sig. Det viser et blik på den seneste uge i august tydeligt.
”Her havde vi 52 bookede timer på padel-banen. Blandt andet en hel fredag fra klokken 8 til 22. Da der så var efterspørgsel fra et nyt medlem, bookede vedkommende uden for normal tid, fra klokken 6 til 8 om morgenen”, griner Steen Rasmussen.
De spiller året rundt på padel-banen. I sommerhalvåret er banen næsten altid booket alle hverdage fra kl. 16 til kl. 21. Eller kl. 22. Og meget af tiden i weekenderne. Vinterhalvåret er naturligvis noget mindre booket, men de spiller året rundt på banen. Også i regn.
”Det bliver selvfølgelig et lidt andet spil, men det er jo lige for alle, og folk har det sjovt”, fortæller formanden.
Han peger på, at der er flere grunde til, at padel er blevet så populært på Tåsinge.
”Padel er nemt at gå til. Også folk uden ketcher-erfaring kan få noget ud af det ret hurtigt. Og det er godt til familier”, siger Steen Rasmussen.
De har også gjort meget for at vise padel – og resten af Tåsinge Tennis Park – frem for lokalsamfundet.
”Den lokale skole kommer i perioder over nogle uger og bruger anlægget om formiddagen. Her sørger vi for, at vi er til stede og kan instruere. Også i padel. Vi har også nogle efterskoler, der lejer anlægget af og til, hvor de også stifter bekendtskab med padel. Og da vi havde sommerskole i tennis, udnyttede vi synergien, så de også fik prøvet padel, når nu de var her”, forklarer han og fortsætter:
”Synergien går begge veje. Nogle spiller både tennis og padel. Nogle primært det ene og får så lyst til at prøve det andet. Vi har fx nogle padel-spillere, som nu også spiller noget tennis en gang imellem. Men rigtig mange af de nyeste medlemmer, vi har fået, er fordi, vi har padel”.
Medlemstallet lød på ca. 50 i 2012. I dag er der flere end 250 medlemmer i klubben, og nye kommer til hver uge. Det har været støt stigende gennem årene. Henover sommeren er der kommet omkring 40 nye medlemmer. Mange for at spille padel. Og det gør de så. På den ene bane, der er. Mens Steen og resten af bestyrelsen kigger på, hvordan de måske kan bygge en bane mere til de padel-glade medlemmer på Tåsinge.
Kontingent i Tåsinge
- Medlemmer i Tåsinge Tennis Klub betaler et beskedent kontingent og kan så frit benytte alle anlæggets muligheder og reserverer baner.
- Padel kan også spilles som Pay and play. Det koster 100 kr. i timen for en bane.
- Man kan låne bat og bolde
- Der er brugerbetaling for træning og turneringer
Gode råd fra Tåsinge
- Hvis jeres klub skal i gang, så byg hellere 2 baner end 1, og sørg for at få lys på banen, så de mørke timer også kan udnyttes.
- Få vist spillet frem. Vi har haft to åbent hus i år – det ene i forbindelse med Tennissportens Dag. Her har vi nogle, der kender padel, klar til at vise spillet spil. Det har været rigtigt godt
- Inviter lokale idrætsforeninger til en prøvetime. Det kan brede kendskabet. Vi har fx haft et old boys-fodboldhold. De kommer nu og spiller nogle gange.
- Hold åben bane/intro for nye. Vi gør det hver tirsdag fra kl. 18-20. Nogle kommer alene og kan på den måde finde andre at spille med
- Afhold turneringer. Med det sociale for øje. Så møder folk andre, der spiller det
Kontakt Tåsinge Tennis Klub for inspiration
- Besøg Tåsinge Tennis Klubs hjemmeside
- http://www.taasingetennisklub.dk/Har du spørgsmål om padel på Tåsinge, og hvordan de har grebet det an, er du velkommen til at kontakte deres formand, Steen Rasmussen, på steen0605@gmail.com