Paul Dehlholms 100 år fejret på behørig vis

Paul Dehlholm spillede showkamp med verdensmestrene i 70+, da hans 100 års fødselsdag blev fejret af HIK og Danske Tennisveteraner.

Paul Dehlholm (i blåt) klar til showkamp med Frans Nørby mod (fra venstre) Kasper Rud og Peter Jessen. Foto: Søs Stadil.

Torsdag rundede en af Danmarks flittigste tennisspillere et skarpt hjørne. Paul Dehlholm fyldte 100 år.

Den runde dag blev søndag markeret på hjemmebanen i HIK, hvor Paul Dehlholm er æresmedlem. Danske Tennisveteraner, hvor Paul Dehlholm også er æresmedlem, stod sammen med Hellerupklubben for fejringen.

Ved samme lejlighed blev de fire 70+ verdensmestre fra 2019, Frans Nørby, Kasper Rud, Claus Pedersen og Jørn Harder ligeledes – lidt forsinket – hyldet for deres bedrift.

Fejringen foregik med taler, mad og showkampe, hvor fødselaren var i aktion sammen med verdensmestrene. I alt var der cirka 100 personer til stede.

Spiller 3-4 gange om ugen

Paul Dehlholm har haft et langt og gloværdigt liv med tennis. Undervejs er det blevet til hele 70 danske veteranmesterskaber, hvilket er mere end nogen anden. Havde det ikke været, fordi han var løbet tør for modstandere i egen aldersklasse, var det sikkert blevet til endnu flere.

Paul Dehlholm har også gjort en stor indsats for tennissporten uden for stregerne. Udover æresmedlemskaberne i HIK og DTV, har han også fået tildelt både DTF’s fortjenstnål og DTF’s æresnål.

Han har siddet i forbundets bestyrelse – fra 1969-73 som kasserer og fra 1973-75 som sekretær. Desuden har han ved flere lejligheder været kaptajn for det danske Davis Cup-hold.

Men størst af alt er Paul Dehlholms kærlighed til tennissporten. Han er stadig særdeles aktiv og spillere op til 3-4 gange om ugen. På den måde tjener han som en enorm inspiration for tennisspillere i alle aldre

Ja, man kunne nærmest sige, at Paul Dehlholm er det levende bevis på de undersøgelser, der viser, at tennis er den mest livsforlængende af alle idrætter.

Stort tillykke til Paul Dehlholm.

Boldøjet er stadig intakt hos Paul Dehlholm. Foto: Søs Stadil.