Priser til Wozniacki, Clara Tauson og Aalborg

På Dansk Tennis Forbunds generalforsamling blev der traditionen tro delt hæder ud til personer og klubber, som i det forgange år havde udmærket sig.

JTU’s nye formand, Hans Martin Brøndum, overrakte prisen som Årets Tennisklub til Aalborgs formand, Mads Brix.

Årets generalforsamling i Dansk Tennis Forbund blev en stille affære med en række genvalg til både bestyrelse og øvrige poster. Undervejs var der lidt mere spænding, da en række priser og pokaler skulle uddeles.

Årets Tennisklub 2017 blev Aalborg Tennisklub, der de seneste år har oplevet en støt stigende medlemsfremgang. Klubben har succes med Bevæg dig for livet-koncepterne Tennissportens Dag og Voksenintroduktion. Desuden har de justeret voksenintroduktionen til et lignende koncept målrettet juniorer, så der samlet er en bred palet af tilbud til nye medlemmer i alle aldersgrupper.

I Aalborg har de også stor fokus på fastholdelse, hvor klubben især satser på arrangementer, der går på tværs af niveau, køn og alder. Når medlemmerne oplever at kende flere i klubben og være en del af et større fællesskab, er de mere motiverede til at blive ved med at spille tennis. Læg dertil, at klubben efterhånden råder over en rutineret trænerstab efter at have uddannet trænere på alle niveauer op til tenniscoach, og så har man en stor del af opskriften på succesen i Aalborg.

Wozniacki endnu en gang

En anden, der havde masser af succes i 2017, var Caroline Wozniacki. I det forgange år vandt hun på sit det tidspunkt største sejr ved sæsonfinalen i Singapore, hvor hun besejrede Venus Williams i finalen. Derudover bød året på en sejr i Tokyo og seks yderligere finalepladser på WTA-touren. Danskeren sluttede året som nummer tre på verdensranglisten, hendes bedste year end-ranking siden 2011, hvor hun lå nummer et.

Derfor var gik der ikke ligefrem et chok igennem salen, da formand for DTF Henrik Thorsøe Pedersen kunne annoncere, at Caroline Wozniacki for femte gang i træk og tiende gang i alt var blevet kåret til Årets Tennisspiller af en jury bestående af danske sportsjournalister. Caroline Wozniacki var ikke til stede ved generalforsamlingen. I stedet vil hendes titel som Årets Tennisspiller blive markeret i forbindelse med, at hun er inviteret ind på Københavns Rådhus den 30. april.

Clara Tauson dobler op

Det var også en genganger, der vandt prisen som Årets Juniortennisspiller, der ligeledes bestemmes af danske sportsjournalister. Clara Tausons imponerende sejr ved ungdoms-OL i Ungarn, samt hendes første internationale seniortitel ved en $15.000-turnering i Stockholm havde gjort størst indtryk i et for dansk juniortennis fremragende 2017. Hun sluttede året som nummer 938 på WTA-listen og nummer 76 på juniorverdensranglisten.

Clara Tausons titel som Årets Juniortennisspiller vil blive markeret den 8. april i forbindelse med Davis Cup-opgøret mellem Danmark og Egypten i Gentoftehallen. Foruden Clara Tauson var Holger Nødskov Rune nomineret for sit U14-europamesterskab, og Hannah Viller-Møller for at blive seniordanmarksmester både uden- og indendørs i 2017.

Clara Tauson blev også kåret til Årets Juniortennisspiller i 2016.

HIK for første gang i 40 år

De tre meget talenfulde juniorer havde det tilfælles, at de alle stillede op for for HIK i 2017. Dermed har de også været en medvirkende årsag til, at HIK for første gang siden 1977 vandt Mogens Pagh-Pokalen. Den tilfalder hvert år den klub, der samlet opnår de bedste resultater ved DTF’s ungdomsmesterskaber såvel indendørs som udendørs og har juniorspillere, som klarer sig godt ved internationale turneringer.

Det var første gang siden 2008, at en anden klub end KB vandt Mogens Pagh-Pokalen. Så der var selvsagt stor stolthed at spore hos Inger Kroon, der på vegne af HIK modtog pokalen fra DTF’s næstformand, Thomas Kønigsfeldt.

Forbilledligt lederskab i B.93

DTF’s lederpris er en anden årlig hædersbevisning i Dansk Tennis Forbund. I år blev det B.93’s formand Christian Lunøe, der løb med den ære og de 1500 kroner, der følger med. Christian Lunøe har været formand de seneste 3,5 år, hvor Østerbroklubben har været inde i en rivende udvikling.

Klubben har etableret en seniortennisskole med over 250 aktive og har en stadigt voksende juniorafdeling. Samlet set er B.93 gået 20 procent frem i medlemstal og er nu Danmarks tredjestørste tennisklub. Med Christian Lunøe i spidsen har klubben lavet et langt tættere samarbejde med fodboldafdelingen til gavn for alle medlemmer af B.93.

Christian Lunøe har som leder været katalysatorfor udviklingen ved på forbilledlig vis at skabe de nødvendige rammer for at føre visionerne ud i livet – og aldrig være bleg for at smøre ærmerne op og få tingene til at ske.

Der var store smil, da Joakim Thörring kunne overdrage DTF’s Lederpris til Christian Lunøe.

Æresetui på vej til Fyn

Endelig kunne FTU’s formand Kai Holm erklære, at Waagepetersens æresetui i år gik til Karl Hansen fra Strib Tennis Klub. Æresetuiet tildeles efter indstilling fra en lokalunion til en, der enten sportsligt eller administrativt har gjort sig særlig fortjent til en belønning. Det lever Karl Hansen så rigeligt op til.

Han har siddet i FTU’s bestyrelse som kasserer siden 2001. Desuden har han været formand og træner i Strib Tennis Klub de seneste ti år. Karl Hansen betegnes som en hædersmand i fynsk og dansk tennis. Det er derfor fortjent, at han modtager Waagepetersens æresetui.