Regnvejr spændte ben for åbningsdagen i ITF-turneringen i Vejle

Ingen af de planlagte 28 kampe blev spillet søndag, da regnen piskede ned fra morgenstunden og spændte ben for første dag af ITF World Tennis Tour i Vejle. Turneringsleder, Thomas Svendsen, er dog fortrøstningsfuld og ser frem til en god uge.

Det danske ‘sommervejr’ viste sig også fra sin sjaskvåde på førstedagen af hovedturneringen sidste år.

Banerne var fejet, bannerne sat op, og pavillonerne stillet på plads søndag morgen. Alt var klar til åbningsdagen af årets ITF World Tennis Tour i Vejle.

Men… Enten havde vejrguderne andre planer, eller også havde de ikke fået invitationen. I hvert fald stod det ned i stænger allerede fra morgenstunden. Og sådan blev det faktisk ved resten af dagen. Ethvert spinkelt håb om at kunne afvikle et par af kampene blev manet til jorden af de massive regnmængder, og dermed kunne ingen af de 28 planlagte kampe gennemføres på førstedagen af kvalifikationen.

Spillere fra både ind- og udland har de sidste to år nydt godt af en hyggelig og velorganiseret professionel turnering i Vejle Tennis Klub. Og i år er klubben for tredje år i træk vært for en turnering på ITF World Tennis Tour.

Det er ikke første gang et skybrud har plaget ITF-turneringen i Vejle. Sådan så det ud i 2021, da et hold af frivillige havde fat i svabere og svampe efter et regnskyld.

Hele 15 danskere skulle have været i aktion søndag, men måtte i stedet tilbringe dagen på deres hotelværelser. Selvom det ikke er en optimal start, er det langt fra noget, som slår turneringslederen ud.

”Det er selvfølgelig superærgerligt. Men vi har også haft udfordringer med regn de to foregående år – og det er gået godt alligevel. Så jeg ser frem til en fed uge, hvor Vejle Tennis Klub endnu engang er omdrejningspunktet for en international turnering,” siger Thomas Svendsen.

Alle søndagens kampe er rykket til mandag, hvor første runde er sat til at gå i gang klokken 9.

Fakta om turneringen

ITF World Tennis Tour turneringen løber af stablen hos Vejle Tennis klub fra søndag d. 23. juli og 8 dage frem. Der er $15.000 i samlet præmiesum for damernes double- og singleturnering. Det samme gælder for herrerne.

Følg med på Sport Live

Der er masser af tennis hver dag på anlægget i Vejle, hvor der er fri entré. Fra den 28.-30. juli (kvartfinaler, semifinaler og finaler) kan du se tennis fra Vejle i dit fjernsyn, når SPORT LIVE sender direkte fra anlægget.

Få SPORT LIVE her.

Info, resultater og kampprogrammer

Se lodtrækninger og resultater for damernes turnering her

Se lodtrækninger og resultater for herrernes turnering her

Under turneringen kan du følge alle resultater og live scores hos ITF. Klik på den ønskede dag og vælg M15 Vejle, DEN for mændenes turnering og W15 Vejle, DEN for damernes turnering

Billeder fra turneringen

Du kan finde billeder fra turneringen via dette link.