Mød Rene Lund – nomineret til Årets ildsjæl 2021

De kommende tre dage præsenterer vi de tre nominerede til prisen Årets ildsjæl. I dag kan du møde vores første nominerede: Rene Lund fra Nexø Tennisklub.

Rene Lund sammen med nogle af de mange aktive unge mennesker i Nexø. Foto: Privat

Hver evigt eneste dag er der mennesker, der gør en kæmpe forskel ude i klubberne. Vi kender alle én, der arbejder hårdt for fællesskabet og med tanke for alles bedste.

De personer vil vi gerne hylde med prisen Årets Ildsjæl. I dag skal vi møde den første af tre nominerede til dette års udgave.

Nomineret: Rene Lund, Nexø Tennisklub

Rene Lund har stor passion for tennisporten. I Nexø Tennisklub er han både formand, træner og formand for ungdomsudvalget.

Rene har været med til få en voksende ungdomsafdeling i Nexø Tennisklub. Han er en træner der giver sig tid til alle spillere, og han er afgørende for, at de bliver ved med at gå til tennis. Rene er også god til at få nye spillere til.

”Vi sidder i bestyrelsen sammen, og jeg er bare vildt taknemmelig for, at vi har Rene i vores klub. Han lever og ånder for det og forsøger hele tiden, at få de unge til at synes, at tennis er det fedeste i hele verden,” siger Ditte Gade Kofod, der har indstillet Rene Lund til prisen.

Nexø Tennisklub havde en medlemsfremgang på 24 procent i 2020. Blandt andet havde klubben rigtig flotte tal for både 7-12-årige og 13-18-årige. Det er ikke mindst Rene Lunds fortjeneste som træner i klubben.

”Det er meget konstruktiv træning. De unge føler sig set og hørt af ham. Det gør rigtig meget, at hver gang man er til træning, så har Rene set én og man har fået noget feedback af ham. Og så er han altid god til at afslutte træningen med at sige alt det positive, de har formået. Det er med til, at man får lyst til at komme igen,” siger Ditte Gade Kofod.

Intet vejr er for dårligt til en omgang tennis. Foto: Privat.

Udendørssæsonen har været ekstra lang i Nexø Tennisklub, fordi corona i store dele af vinteren har gjort det umuligt at spille indendørs. Det har ikke holdt Rene Lund tilbage, som gerne har taget sneskovlen frem og gjort kunstgræsbanen klar.

Engagementet hos Rene Lund strækker sig i øvrigt udover kun hans egen klub. For ham er det et mål, at tennissporten skal blomstre på hele Bornholm.

OM PRISEN

Vinderen kan kalde sig Årets ildsjæl i dansk tennis.

Ildsjælene i dansk tennis og padel indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Så det er ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange spillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og padelsporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. Sidste år løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren.

Vinderen af Årets ildsjæl 2021 vil blive afsløret i de kommende uger.