Rutinen sejrede ved de første udendørs Tennis Øst-mesterskaber

Weekenden bød på finaler i unionsmesterskaberne. Her blev de første udendørs Tennis Øst-mesterskaber afsluttet med et flot finalestævne overværet af omkring 200 tilskuere, hvor kendte ansigter to sig af titlerne.

Søren Wedege var under pres, men tog finalen hjem mod Johannes Ingildsen. Foto: Ignacio Pena.

Omkring 200 tilskuere var stimlet sammen omkring bane 4 på Humlebæks anlæg, da finalen i damernes mesterrække gik i gang ved de første udendørs Tennis Øst-mesterskaber. Opgøret mellem Maria Jespersen, Gentofte, og Frederikke Svarre, KB, blev en velspillet kamp, hvor begge kvinder havde godt tempo i spillet og servede godt. Maria Jespersen var dog stærkest og vandt 6-3, 6-2.

Frederikke Svarre var hjemme på ferie fra sit college-ophold i USA. Det samme var den ene finalist i herrernes finale, Johannes Ingildsen, KB. Han mødte en oplagt Søren Wedege, KB, der endte med at vinde på klogt og tålmodigt spil i en ellers tæt kamp.

Cifrene over klubkammeraten lød på 6-3, 7-6. Dermed kunne Søren Wedege lade sig hylde og modtage en vindercheck på 12.000 kroner, mens andenpladsen fik 6.000.

Mens hovedparten af juniorfinalerne blev spillet på Fredensborgs anlæg, blev seniorfinalerne altså spillet i Humlebæk. I alt har 1300 spillere deltaget i Sjællandsmesterskaberne (TennisØst), der nu er for klubber i både SLTU og KTU. Det gør mesterskaberne til den største turnering i Danmark.

“Vi er selvfølgelig utrolig glade for, at så mange spillere har deltaget i Tennis Øst-mesterskaberne. Det er vigtigt, at alle får mulighed for at spille på det niveau, man nu er på, og det synes jeg, vi er lykkedes godt med. Jeg er også glad for, at se så mange tilskuere her på finaledagen, og med et setup med madboder, boldbørn og dommer har vi forsøgt at give både spillere og tilskuere en rigtig god oplevelse,” siger formand for SLTU Lars Gulmann.

Nye jyske og fynske mestre

Finalerne ved Jyske mesterskaber blev afholdt hos Skovbakken Tennis. Her havde de lokale Johanne Svendsen og Victoria Ilena Andersen spillet sig i finalen. Det blev til en sejr til førstnævnte på 6-3, 3-6, 6-4. Hos herrerne tog Sønderborgs Igor Tinyakov titlen med en finalesejr på 6-4, 7-6 over Rasmus Michelsen fra Skovbakken.

På Fyn udviklede finalerne sig til et rent klubmesterskab. Begge finalister hos både damer og herrer fra Fruens Bøge. I damesingle var der gevinst til Camilla Flintholm Jensen, som slog Sille Larsen med 6-3, 6-3. Herresinglen blev vundet af Christian Damgaard Qvist med 6-4, 6-3 over Emil Okkels Jensen.

Vil du gerne have flere nyheder om dansk turneringstennis? Så tilmeld dig DTF TURNERINGS-nyhedsbrevet.