Sophia vil fordybe sig i trænerrollen

Mød en af de trænere, der starter på uddannelsen som Tenniscoach i dette efterår. Der er stadig plads til flere på holdet.

Sophia Horne Bang i rollen som træner hjemme i Roskilde Tennis Klub.

Sophia Horne Bang fra Roskilde Tennis Klub blev som 13-årig tilbudt at være hjælpetræner for et hold med de yngste i klubben. Kort efter kom hun på ’Tennistræner 1’, der er det første kursus på den grundlæggende træneruddannelse.

Siden har hun været hooked up trænergerningen, og hun fik også bygget på med Tennistræner 2 og 3.

”Den største øjenåbner jeg fik, da jeg tog kurserne til Tennistræner 2 og 3 var hvor alsidig tennis i virkeligheden er, og hvor mange komponenter sporten er sammensat af. Vi kunne på kurserne fordybe os mere i det tekniske og motiverende, samt hvordan man sammensætter et godt træningspas og regulerer det i forhold til forskellige hold og motivationstyper,” siger hun.

Nu er Sophia Horne Bang blevet 20 år, og hun har stadig appetit på mere i sin udviklings som træner. Derfor har hun meldt sig til uddannelsen som Tenniscoach, der starter den 30. september og løber over i alt seks weekender i 2023 og 2024. 

Hvorfor synes du, at det er fedt at være tennistræner?

”Jeg synes det er megainteressant at være tennistræner, fordi man hver dag er blandt en masse skønne mennesker i forskellige aldre og med vidt forskellig erfaring inden for sporten. Jeg elsker den fornyede energi, man får, når ens spillere alle kommer med formålet om at have en sjov og lærerig træningstime.” 

Hvordan blev du opmærksom på muligheden for at komme på Tenniscoach?

” Jeg afsluttede ’Tennistræner 3’ sidste år i slutningen af 3.g på gymnasiet. På kurset blev jeg opmærksom på, at man kunne videreudvikle på basisuddannelsen.”

”Jeg blev hurtigt bevidst om, at jeg havde en virkelig stor interesse for at lære endnu mere, og brugte derefter mit første sabbatår på at arbejde fuldtid i Roskilde Tennis Klub. Her gjorde jeg mig en masse gode erfaringer både på og uden for banen. Derudover har jeg snakket meget med de erfarne trænere, som jeg selv har fået og stadig får træning af, som alle har anbefalet tenniscoachen.”

”Så den nye viden jeg har anskaffet mig det seneste år har gjort, at jeg følte mig godt forberedt og klar til at takke ja til tilbuddet, da jeg fik chancen for at deltage på tenniscoach-uddannelsen.”

LÆS MERE OM UDDANNELSEN SOM TENNISCOACH

Hvorfor har du valgt at tilmelde dig uddannelsen som Tenniscoach?

”Jeg har valgt at tilmelde mig uddannelsen som Tenniscoach, fordi jeg gerne vil videreudvikle og fordybe mig i rollen som tennistræner. Derudover vil jeg gerne lære endnu mere om de tekniske, taktiske, fysiske og mentale aspekter af tennis, som forhåbentlig kan være med til at gøre min undervisning endnu bedre for mine hold.”

”Samtidig synes jeg, det er utrolig vigtigt at lære af andre. Jeg har siden, jeg startede til tennis som tiårig altid spillet i den samme klub, så nu ser jeg meget frem til at få en masse nye bekendtskaber fra andre klubber. Det vil forhåbentlig være med til at give mig et indblik i, hvordan andre klubber og trænere underviser, samt hvilke spil og øvelser de kan anbefale.”

Skal du også med, når det næste hold til Tenniscoach starter 30. september? Så læs mere her.