Største professionelle turnering i 14 år

Næste år bliver Skovbakken og Dansk Tennis Forbund værter for den største internationale tennisturnering på dansk grund i 14 år.

Den aarhusianske Davis Cup-spiller, Elmer Møller (ATP: 727), er en af de spillere, der kan få gavn af turneringen i Skovbakken. Foto: Dansk Tennis Forbund.

Skovbakken Tennis i Aarhus kommer til juni næste år til at lægge grus til en professionel tennisturnering for herrer på ITF World Tennis Tour. Ikke siden 2009 har der været så mange point på spil til verdensranglisten i en dansk turnering.

Turneringen er nemlig en turnering med en samlet præmiesum på 25.000 dollars – en såkaldt M25. Det betyder samtidig, at vinderen er sikret 25 ATP-point. De seneste to år er der blevet spillet to lidt mindre $15.000-turneringer. Men nu udvides rækken af professionelle turneringer i Danmark.

”Det er fantastisk, at det er lykkedes at få etableret en endnu større international turnering i Danmark. Det fortsætter en rigtig god udvikling for dansk tennis, hvor de bedste og mest ambitiøse danske spillere får mulighed for at skrabe verdensranglistepoint sammen på hjemmebane,” siger Thomas Kønigsfeldt, der er næstformand i Dansk Tennis Forbund.

Vigtigt for transition

Turneringen i Skovbakken spilles fra 11. til 18. juni. I singlerækken er der plads til 32 spillere i kvalifikationen og 32 spillere i hovedturneringen.

Otte pladser i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card, mens der er fem wild card-pladser i kvalifikationen.

Der spilles også herredouble. Her består rækken af 16 par. Tre par i hver række er med på wild card.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, ser M25-turneringen i Skovbakken som endnu et vigtigt led i danske spilleres overgang til at blive professionel og udvikle sig til at blive værdifulde landsholdsspillere i Davis Cup.

Det kan være spillere, der kommer hjem efter et overstået ophold på college i USA, eller juniorer, der tager springet direkte til seniortennis.

”Det er super vigtigt med den her turnering for elitespillernes transition til at være professionelle. Danske spillere, der måske har tjent deres første point ved $15.000-turneringer, kan blive prøvet af på et højere niveau. Samtidig har vi allerede en gruppe af spillere, der kan komme direkte ind via deres rangering. For dem vil det være en kæmpe fordel at kunne spille på det her niveau på hjemmebane,” siger Jens Anker Andersen.

Skovbakken vil gøre en forskel

Hos Skovbakken Tennis ser man rigtig meget frem til at byde spillere fra det meste af verden indenfor. Gry Larsen er formand i klubben, der er Jyllands største målt på medlemmer. Hun glæder sig til at kunne byde klubbens medlemmer og alle andre interesserede på international tennis i juni.

”I Skovbakken Tennis er vi opsatte på at være med til at gøre en reel forskel for tennissporten i Danmark – ikke mindst vest for Storebælt. Det bliver stort at have at kunne præsentere et så stærkt felt på dansk grund, og vi glæder os til at give både spillere og publikum en sportsoplevelse i international kaliber,” siger Gry Larsen.

FAKTA: ITF World Tennis Tour i Aarhus

  • Dato: 11.-18. juni 2023
  • Sted: Skovbakken Tennis
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $25.000
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)
  • ATP-point: 25 til vinderen, 16 til finalisten og 8 til semifinalisten