Stor jubel over Holger Runes første ATP-titel

Sportschefen i Dansk Tennis Forbund er fuld af beundring oven på Holger Runes finalesejr ved ATP-turneringen i München.

Foto: Gettyimages credit.

Kun to dage efter Holger Rune er fyldt 19 år, kan han kalde sig selv vinder af karrierens første ATP-turnering. Det skete, da han vandt finalen i Bavarian International i München.

Afslutningen på finalen blev en speciel oplevelse, idet modstanderen Botic van de Zandschulp måtte trække sig ved stillingen 3-4 i første sæt. Inden da havde hollænderen modtaget behandling uden for banen i mere end 12 minutter. Men han var ikke i stand til at gennemføre kampen.

Holger Runes turneringssejr var den første til en dansker på ATP-touren i 17 år.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er meget begejstret oven på Holger Runes uge i München.

”Det har været en fantastisk uge. Nu om dage er der ikke mange 19-årige, der vinder ATP-turneringer. Holger slog verdens nummer tre, og det var virkelig flot. Men jeg er især imponeret af, hvordan han har fulgt det op,” siger Jens Anker Andersen med adresse til sejren i 2. runde over Alexander Zverev.

Med sejren kan Holger Rune se frem til at avancere til verdensranglistens plads nummer 45. Jens Anker Andersen har store forventninger til, hvad Holger kan drive det til.

”Den sti, Holger er på, er en sti, der peger direkte mod top-10. Og når man først derop, så kan alt ske. Det er den samme sti, han har været på, siden han vandt junior Roland Garros i 2019. Han bliver på den sti, og det er imponerende,” siger Jens Anker Andersen.

Sportschefen hæfter sig især ved Holger Runes teknik, når han er overbevist om, at den 19-årige kan gå hele vejen.

”Hans spil er så sundt forstået på den måde, at det er ekstremt teknisk velfunderet. Der er ingen huller i osten. Han server godt, flugter godt, det hele er text book. Det er en fornøjelse at se på. Der skal lyde stor ros til teamet og ikke mindst Lars Christensen, der har været med siden ungdomsårene,” siger Jens Anker Andersen.

Holger Runes vej til finalen

  • Semifinale: Oscar Otte, GER, (ATP: 62) 6-4, 6-4
  • Kvartfinale: Emil Ruusuvuori, FIN, (ATP: 63) 6-0, 6-2
  • runde: Alexander Zverev, GER, (ATP: 3) 6-3, 6-2
  • runde: Jiri Lehecka, CZE, (ATP: 88) 7-6, 6-3