Tennissportens Dag fyldt med sol og tennisglæde

Et par venlige vejrguder havde sørget for sol over hele landet, da Tennissportens Dag anno 2022 blev afholdt. Igen i år var dagen præget af entusiasme fra klubberne, der skulle forsøge at lokke både nye og gamle ansigter ud på tennisanlæggene.

Foto: Møn Tennisklub

Lørdag den 30. april 2022 slog 191 klubber landet over dørene op for gratis tennisaktiviteter på Tennissportens Dag, hvor også sol og blå himmel på bedste vis var med til at sikre godt humør og fremragende stemning hos de mange fremmødte i klubberne.

Tennissportens Dag markerer begyndelsen på årets udendørssæson. Og Lorenz Sønderby, projektleder for Bevæg dig for livet – Tennis, glæder sig over opbakning fra klubberne.

“Det er jo dejligt, at vi i fællesskab kan lave noget, som skaber en masse synlighed for tennissporten. Tennissporten Dag er blevet en fin grundpille op til sommersæsonen og en fast tilbagevendende dag, der skaber sammenhængskraft for alle, der er forankret i klubberne. På den måde kan vi skabe noget sammenhængskraft i dansk tennis”, siger Lorenz Sønderby, der samtidig takker de mange mennsker, der har været med til at få Tennissportens Dag på benene igen i år:

”Der skal lyde en tak alle dem, som har været med til at arrangere Tennissportens Dag og været med til at gøre det til en speciel dag, hvor alt det fede ved tennissporten bliver vist frem”.

Selvom antallet af klubber, der havde tilmeldt sig årets arrangement, var et mulehår lavere end sidste år, så kan det faktisk bunde i lidt af et ”luksusproblem”.

”Mange af de klubber, der plejer at være med, er endt i luksusproblemer, fordi de har ventelister, eller fået øjnene op for at åbne banerne tidligere på grund af det gode vejr. Men vi opfordrer selvfølgelig stadig til, at klubberne holder Tennissportens Dag”, siger Lorenz Sønderby.

God dag i klubberne

Og det var bestemt en fremragende dag rundt om på de danske tennisanlæg. Det viser de mange positive Facebook-opslag fra landets klubber, der med solbeskinnede billeder kunne fortælle om en succesfuld lørdag i tennissportens tegn.

Flot jubilæum i Fladså Tennis

Foto: Fladså Tennis

Hos Fladså Tennis blev udendørssæsonen skudt i gang med en festlig dag på banerne, hvor klubben også kunne fejre deres 40-års jubilæum. Kaffe, lagkage, slush-ice og popcorn blev nydt i solskinnet, mens grusbanerne blev flittigt brugt af de omkring 50 gæster, der var mødt op til arrangementet. Både nuværende og kommende medlemmer – lige fra juniorer til seniorer – havde sat lørdagen af til Tennissportens Dag.

Ukrainske familier besøgte Møn

Foto: Møn Tennisklub

Hos Møns Tennisklub var der besøg af både store og små på Tennissportens Dag. Her fik også ukrainske familier muligheden for at komme forbi. Det gav blandt andet børnene lejlighed til at svinge en tennisketsjer for første gang.

Sol og tennis over Solskinsøen

Foto: Rønne Tennis Klub

Solen skinnede “som altid” over Bornholm og på Tennissportens Dag var der ingen undtagelse. Hos Rønne Tennis Klub betød det en god start sæsonen. Tennissporten Dag bød også på standerhejsning og stemningen var fantastisk hos de 35 nuværende og nye medlemmer, der var mødt op for at svinge både tennisketsjeren og padelbattet. En god start på den nye sæson.

Fra børn til ældre i Hjørring

Foto: Hjørring Tennisklub

Hjørring Tennisklub og Hjørring Outdoor Padel havde i den grad en dag med medvind og solskin. 60 gæster lagde vejen forbi den nordjyske klub, i de tre timer arrangementet varede. Yngste deltager var bare fem år, mens den ældste havde rundet 72 år. Det blev i klubben til hele 14 indmeldelser – og måske flere på vej.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis ønsker at sige tak til alle, som har været med til at arrangere Tennissportens Dag og ser frem til endnu en stor tennisdag i 2023.