Stor optakt: Hvem tager årets DM-titler?

Frederikke Svarre og Christian Sigsgaard er topseedede i henholdsvis damernes og herrernes danmarksmesterskaber. DTF livestreamer fra semifinaler og finaler lørdag og søndag.

August Holmgren (Gentofte) er forsvarende danmarksmester i herresingle.

Onsdag eftermiddag spilles første runde af årets danmarksmesterskaber, der afvikles i Hillerød Tennisklub sideløbende med ungdomsmesterskaberne. De 24 spillere store hovedturneringer i single kulminerer med semifinaler og finaler lørdag og søndag.

Begge dage kan du se med på livestream fra klokken 11.00, hvor den rutinerede kommentator Thomas Skouboe fra Eurosport vil sidde klar ved mikrofonen. Du finder link til streamen på forsiden af tennis.dk

I kvindernes turnering skal der findes en ny danmarksmester, idet sidste års vinder Emilie Francati ikke er med i år. Seedet 1 i ved DM er Frederikke Svarre (KB), som tilbringer det meste af året på det amerikanske college Penn State.

Ligesom de øvrige seedede spiller sidder hun over i første runde, hvorefter hun møder vinderen af kvalifikationsspilleren Martha-Elisa Stemann (HIK) og hjemmebanespilleren Anna Tang.

Holder seedningerne stik, står Frederikke Svarre til at skulle møde Fed Cup-spilleren Maria Jespersen (Gentofte) i semifinalen. Hun har både DM-titler i damedouble og mixed double på CV’et, men mangler den individuelle titel i samlingen.

I den anden ende af lodtrækningen befinder Hannah Viller Møller (HIK) sig. Danmarksmesteren fra 2017 var for nyligt i finalen ved en international grade 1 ITF juniorturnering i Berlin, så hun møder op i topform. Når hun tager hul på turneringen torsdag bliver det mod vinderen af opgøret mellem Victoria Ilena Andersen (Skovbakken) og Anna Aagaard Nielsen (Lyngby).

Tredjeseede Karoline Laursen (KB) skal forsøge at følge op på sidste års DM, hvor hun nåede helt til finalen. I kvartfinalen står hun til at skulle bide skeer med klubkammeraten Simone Alipieva.

Se hele DM-lodtrækningen i damesingle.

Gentofte seedet 1 og 2

I herrernes hovedturnering er den forsvarende danmarksmester August Holmgren (Gentofte) seedet 2. Sidste år besejrede han Holger Rune i finalen. Ved dette års DM deler Holmgren en kvart lodtrækning med brødrene Niels og Henrik Heise Korsgaard. Førstnævnte møder op med tennistasken fuld af selvtillid, efter han i sidste uge gik hele vejen ved årets internationale ITF-turnering i Aarhus 1900.

Øvrige seedede spillere i nederste halvdel af lodtrækningen er Give-spillerne Anders Grinderslev og Rasmus Michelsen. Desuden lurer den indendørs DM-vinder fra 2017, Nicolai Ferrigno (Lyngby), i den ende af turneringen.

I år er danmarksmesteren fra 2016 Christian Sigsgaard (Gentofte) på papiret førsteudfordrer til DM-guldet. Vinderen af det amerikanske collegemesterskab med University of Texas lægger for mod vinderen af Romeo Midtgaard Jivraj (Lyngby) og Gustav Theilgaard (Hillerød).

Kvartfinalen tegner til at blive en kamp mod HIK’s Carl Emil Overbeck. Tobias Lentz (Skovbakken) og Jonas Schwarz (Rødovre) er seedet henholdsvis 4 og 7.

Se hele DM-lodtrækningen i herresingle.