Succes giver flere professionelle turneringer i Danmark

Denne sommer vil tennisklubberne i Vejle og KB igen være værter for en ITF World Tennis Tour-turnering. Turneringerne er afgørende for danske tennistalenters start på en professionel karriere.

Johanne Svendsen vandt sidste års ITF World Tennis Tour i Vejle. Nu vender ITF-turneringerne i Vejle og KB tilbage.

I 2021 var det for første gang i syv år muligt at tjene point til verdensranglisterne i tennis på dansk grund. Det skete, da først Vejle Tennis Klub og ugen efter KB var værter for turneringer på ITF World Tennis Tour i juli og august.

Turneringerne blev afviklet med stor succes – ikke mindst den sportslige af slagsen, idet flere danskere nåede langt og tjente vigtige point til ATP- og WTA-listerne.

Lokale Johanne Svendsen vandt turneringen i Vejle, på trods af det var hendes første professionelle seniorturnering. Og samme sted nåede Davis Cup-spiller August Holmgren finalen, mens KB’eren Benjamin Hannestad ugen efter nåede semifinalen på hjemmebane. Desuden tjente flere spillere deres første point til verdensranglisten.

Derfor vækker det også stor glæde i tennisdanmark, at de to ITF-turneringer afvikles igen i år. Turneringen i Vejle spilles i sidste uge af juli, mens turneringen på KB løber af stablen i første uge af august.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi igen i år kan præsentere professionel tennis på dansk jord. Målet for Dansk Tennis Forbund har hele tiden været, at de her turneringer skal være en fast del af kalenderen, så jeg er rigtig glad for at alle gode kræfter er med igen i år. Det har stor betydning for at skubbe hele tennisdanmark i en positiv retning,” siger Thomas Kønigsfeldt, der er næstformand i Dansk Tennis Forbund.

Vigtigt for transition

Både i Vejle og på KB afvikles der både en turnering for damer og herrer. Præmiesummen for både damer og herrer vil begge uger være på 15.000 US dollar.

I singlerækkerne er der plads til 32 spillere i kvalifikationen og 32 spillere i hovedturneringerne. Otte pladser i hovedturneringen vil blive besat af spillere fra kvalifikationen. Fire pladser i hovedturneringen tildeles via wild card, mens der er fem wild card-pladser i kvalifikationen.

Der spilles også double. Her består rækkerne af 16 par af hvert køn. Tre par i hver række er med på wild card.

Ifølge sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, har de hjemlige turneringer på det laveste professionelle niveau stor betydning for danske spillere i overgangen til at blive professionel.

”Det er virkelig vigtigt for de bedste danske spilleres transition til at være professionelle. Det er bare noget andet at spille på hjemmebane, hvor alt er bekendt og man kan sove i sin egen seng om aftenen. Det så vi også sidste år. Når man så har tjent sine første point på hjemmebane, giver det nogle helt andre muligheder for at komme ind i turneringer i udlandet,” siger Jens Anker Andersen.

Vejle gør en forskel

I Vejle er det et partnerskab bestående af Vejle Tennis Klub, EWII, Trekantområdet Danmark, Vejle Kommune og Dansk Tennis Forbund, der har gjort det muligt igen at have en afdeling af ITF World Tennis Tour.

Formanden for klubben, Tine Walldén Jespersen, er glad for, at Vejle igen skal byde velkommen til i omegnen af 128 tennisspillere fra hele verden.

”I Vejle Tennis Klub gik vi ind i det her projekt med en ambition om at gøre en forskel for tennissporten i Danmark – ikke mindst i Vestdanmark. Det gjorde vi, og det vil vi fortsætte med. Vi havde en god oplevelse med at afholde turneringen og nød virkelig at se tennis af høj kvalitet på banerne, og ikke mindst at se vores egen Johanne Svendsen vinde turneringen. Derfor ser vi også meget frem til at kunne præsentere en god turnering igen i år til glæde for spillere, tilskuere og medlemmer,” siger Tine Walldén Jespersen.

KB er klar

Også på KB ser de frem mod at lægge grus til en $15.000-turnering. Tennisformand i KB, Nicolai Caiezza, ser turneringen som et naturligt led i Frederiksberg-klubbens ambitioner om at være et fyrtårn i dansk tennis.

”KB er hjemsted for Dansk Tennis Forbunds elitemiljø, hvor mange af landets bedste spillere har deres gang flere gange om ugen. ITF-turneringerne er et naturligt led i KB’s bestræbelser på at bidrage til, at Danmarks bedste spillere har gode udviklingsmuligheder på hjemlig grund. I KB glæder vi os til at være vært for toptennis i august og levere en event på internationalt niveau,” siger Nicolai Caiezza.

Turneringen i KB er blevet til med støtte fra Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Fonden og Adlex Boligadministration A/S.

FAKTA: ITF World Tennis Tour i Danmark 2022

  • Datoer: 25.-31. juli (Vejle) og 1.-7. august (KB)
  • Sted: Vejle Tennis Klub og KB Tennis (Peter Bangs Vej)
  • Underlag: Grus
  • Præmiesum: $15.000 for damer og for herrer
  • Deltagere i hovedturneringen: 32 spillere i single (heraf 8 spillere fra kvalifikationen og 4 wild cards)
  • Deltagere i kvalifikationen: 32 spillere (heraf 5 wild cards)
  • Deltagere i double: 16 par (heraf 3 wild cards)