Det største nogensinde

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er fuld af lovord efter Caroline Wozniackis triumf ved Australian Open.

Caroline Wozniacki med pokalen. Foto: Scanpix/Saeed Khan.

Så godt som alle danske tennisinteresserede sad klistret til skærmen under Caroline Wozniackis finale i Australian Open mod Simona Halep. Med cifrene 7-6(2), 3-6, 6-4 vandt Caroline Wozniacki den største sejr i karrieren.

Henrik Thorsøe Pedersen, der er formand i Dansk Tennis Forbund, er meget imponeret af Caroline Wozniackis præstation ”down under”:

”Carolines triumf i Australian Open er det største nogensinde i dansk tennishistorie. Konkurrencen i international tennis er vanvittig hård, så jeg er helt enormt stolt over, at en dansker har vundet en grand slam-turnering. På vegne af hele tennisdanmark vil jeg gerne ønske hende et kæmpe tillykke med sejren.”

Med sejren i Melbourne rykker Caroline Wozniacki også op som nummer et, når den nye verdensrangliste udkommer mandag. Det er første gang siden januar 2012, at Caroline Wozniacki indtager verdens bedste rangering.

”Det er ekstra imponerende, at Caroline Wozniacki igen er nummer et i verden. Efterhånden har hun haft så mange år i den absolutte verdenselite, at man næsten ikke kan huske tilbage til en tid, hvor hun ikke var der. Hun er helt unik – ikke bare i dansk tennis, men i dansk idrætshistorie,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Det er altså seks år siden, at Caroline Wozniacki sidst lå nummer et. Det er den længste pause nogensinde mellem placeringer som nummer et på WTA-listen.