To dygtige trænere i fire klubber

Dansk Tennis Forbund og Sjællands Tennis Union har oprettet et trænerhus, hvor mindre klubber kan deles om en fuldtidstræner     

Der er nu to dygtige trænere og fire klubber tilknyttet det nye ‘Trænerhus’ i Dansk Tennis Forbund. Henning Lundsfryd og Kitte Kry Bøttcher er klar til at rykke ud i to klubber hver. Jyllinge og Køge var de første, der skrev kontakt, og nu er også Holbæk og Ringsted kommet med. Aftalerne gælder fra sommersæsonens start i 2017 og et år frem.

Dermed er ideen om at ansætte nogle dygtige trænere, som også de mindre klubber kan have gavn af, kommet rigtig godt fra start.

Og både klubber, trænere, DTF og SLTU glæder sig:

”Det er et virkelig spændende projekt, også for os som trænere. Vi kommer forhåbentlig til at gøre en forskel for klubberne både på banen og i forhold til klubudvikling. Og samtidig er vi med i et netværk, så vi ikke føler os alene. Vi bliver pionerer, der i praksis fører ideerne ud i livet, og det glæder jeg mig meget til,” lyder det fra 25-årige Kitte Kry, der det næste år skal være træner i Køge tre dage om ugen og i Holbæk to dage.

Hun er netop blevet færdig med sit studie, hvor hun har læst idræt.

Kitte Kry kommer i sin tid selv fra Holbæk, men også været træner i ATK, B93 og USG – samt et par mindre klubber omkring Holbæk, nemlig Tølløse og Ugerløse.

Træning og klubudvikling i samme person

Hendes nye trænermakker, Henning Lundsfryd, er ældre i gårde, 55 år, og skal tage sig af træning i Ringsted og Jyllinge. Han kommer senest fra KB, men har også været træner i Birkerød og Hørsholm. Nu skal han ud i noget mindre klubber, hvor han også glæder sig til at være med til at skabe forbedringer:

”Der er jo ikke to klubber, der er ens, så derfor gælder det om at finde ud af, hvad der er behov for de enkelte steder, og forhåbentlig kan jeg være med til at gøre klubben nysgerrig på en masse ting. Jeg går selv meget op i klubudvikling og glæder mig til samarbejdet med de frivillige i de to klubber. Og forhåbentlig kan jeg være med til at sikre et godt grundlag for fremtiden i klubben,” siger Henning, der selv har 10-11 års erfaring som fuldtidstræner.

Dygtige trænere – også i mindre klubber

Faglighed et netop et af nøgleordene for Dansk Tennis Forbund og Sjællands Tennis Union, der stå bag initiativet.

”Henning og Kitte Kry er dygtige trænere, som de mindre klubber normalt vil have svært ved at ansætte, fordi de ikke selv har råd til at ansætte en fuldtidstræner. Dermed har de svært ved at opnå det store løft i træningskvaliteten, som de nu kommer til at få glæde af. Og netop kvalitetstilbud tror vi på er en af de vigtigste veje mod flere og mere tilfredse medlemmer,” siger Emil Bødker, der som klubudviklingskonsulent i DTF er den, der styrer Trænerhuset og har kontakt til både klubber og de to trænere.

Emil håber, at det på kort sigt kan lykkedes at få i hvert fald én træner mere tilknyttet – og dermed også 2-3 klubber mere, men potentialet på længere sigt er noget større.

”Lige nu gælder initiativet kun på Sjælland, men målet er selvfølgelig, at ordningen kommer til at gælde hele Danmark. Derfor hører vi meget gerne både fra klubber og trænere, der er interesseret i at være med, men vi farer ikke for hurtigt frem, for vi vil gerne høste erfaringer fra de første forløb, inden vi fortsætter,” siger Emil Bødker og tilføjer:

”Alle skal også være klar over, at der er nogle krav, som både trænere og klubber skal leve op til. For trænerne handler det blandt andet om stor faglighed, for klubberne er det engagement, ønske om vækst og udvikling samt økonomi til at lønne en deltidstræner.”

Rammer mindre klubbers behov

I Ringsted Tennisklub er formand Svend Erik Thomsen positiv spændt på samarbejdet:

”DTF har med Trænerhuset ramt vores behov meget godt. Vi kender ikke træneren på forhånd, men vi har haft en god, indledende snak og har tillid til, at DTF leverer et godt produkt til os i den sæson, der er ved at gå i gang. Vi er netop en klub i en størrelse, der har brug for en deltids træner,” siger Svend Erik Thomsen.

Her kan du læse mere om DTF’s trænerhus