Torben Ulrich fylder 90

Tennisspilleren og multikunstneren Torben Ulrich runder 90 år den 4. oktober. DTF ønsker tillykke til en af de største danskere i sporten.

Torben Ulrich i aktion indendørs i 1977. Foto: Per Kjærbye.

Dansk Tennis Forbund kipper med flaget for en af de mest markante skikkelser i dansk tennis i dag den 4. oktober 2018. Torben Ulrich – multikunstner på og uden for tennisbanen – spillede fra debuten i 1948 mod Egypten til 1978 40 gange for det danske Davis Cup-hold.

I sin sidste optræden mod Belgien var han 49 år, hvilket er aldersrekord for en dansk spiller i Davis Cup-sammenhæng.

Torben Ulrich opnåede også succes ved Grand Slam-turneringerne. I 1959 kom han til semifinalen i double med Ladislav Legenstein ved Wimbledon, hvor de tabte til de senere mestre Roy Emerson og Neale Fraser. Og ved US Open nåede Torben Ulrich ligeledes semifinalen. Denne gang i mixdouble med Julie Heldman i 1969.

Hans bedste resultater i single i Grand Slam-sammenhæng er fire gange fjerde runde i US Open samt en enkelt optræden i fjerde runde i både French Open og Wimbledon.

Også på de hjemlige baner nød Torben Ulrich stor succes. Blandt sine 19 danmarksmesterskaber er der fire i single udendørs. De rekorder bliver ikke mindre imponerende af, at der var 17 år mellem den første og den sidste triumf.

Også uden for banen har Torben Ulrich modtaget fortjent hæder. Sidste år modtog han den fornemme  ITF’s Award for Services to the Game. Udmærkelsen gives til personer, som har udvist en livslang og bemærkelsesværdig indsat for tennissporten.

Torben Ulrich længe leve.