Tredobbelt guld ved historisk DM i pickleball

Det første DM i pickleball nogensinde blev rundet flot af. Thor Due Werny fra Pickleball Copenhagen endte med tre gange DM-guld.  

Thor Due Werny fra Pickleball Copenhagen endte med tre gange DM-guld. Foto: Allan Høgholm

Fredag aften blev historiens første danmarksmes

tre i pickleball kåret (læs mere om det her). Lørdag var de flittige spillere så på banen igen i Herning Sportscenter. Her stod menuen først på mix-DM, inden dagen sluttedes af med singlerækkerne.

I mix-rækken var der nykårede danmarksmestre på begge sider af nettet. Nathali Thorius (Helsinge Tennisklub) og Jimmy Scherff (Pickleball Copenhagen) havde vundet guld fredag aften. Det samme havde Thor Due Werny (Pickleball Copenhagen), mens hans makker Kristina Jensen (Pickleball Copenhagen) “kun” havde sølv fra damedouble.

Men finalen resulterede i, at også Kristina Jensen kan skrive sig i historiebøgerne blandt guldvinderne ved det første DM i pickleball nogensinde. Hun og Thor Due Werny vandt finalen med 4-11, 11-7, 11-3.

Thorius var ustoppelig i single

Så var det tid til at sætte singlerækkerne i gang for både kvinder og mænd. Hos damerne havde Nathali Thorius og Kristina Jensen, der normalt er faste makkere til turneringer, begge fået smag for metal og titler efter succesen i både mix- og damedouble. Og efter nogle suveræne præstationer i de indledende kampe i damesinglerækken var de begge endt i finalen.

Jagten på guld og titlen som danmarksmester vejede tungt, men der var stor respekt på begge sider af nettet. Nathali Thorius, der var seedet 1, levede dog op til favoritværdigheden, og tog finalesejren i to sæt 11-6, 11-5.

Efter fire kampe fredag og ti kampe lørdag var det en glad, men træt danmarksmester i damesingle, der kunne sætte ord på sin præstation.

“Det er hjernedødt. Det holdt hårdt, men det er fandme fedt. Det er en fantastisk følelse. Det var en hård kamp.”

“Det er så fedt, at der er kommet danmarksmesterskaber i pickleball. Pickleball er så sjovt. Jeg er megafan og så få lov til at vinde det hele her mod min makker, det er så fedt. Jeg synes, at vi er gode til at spille mod hinanden. Vi havde nogle superfede bolde.”

Bronzemedaljen blev vundet af Anna Lindstrøm fra Pickleball Copenhagen.

Thor endte med 3 gange DM-guld

I finalen i herresingle var de to finalister Thor Due Werny (Pickleball Copenhagen) og Jimmy Scherff (Pickleball Copenhagen) aldeles ikke fremmede for hinanden. Ikke alene er de klubkammerater, men de blev også danmarksmestre i herredoublerækken sammen dagen forinden.

Det kunne jo – som navnet antyder – ikke lade sig gøre i singlerækken. Derfor måtte hver mand kæmpe for sig selv. Og selvom der blev sendt ros frem og tilbage over nettet, var Thor Due Werny i en klasse for sig i finalen. I to sæt med cifrene 11-2, 11-3 kunne han kalde sig danmarksmester i herresingle ved DM i pickleball.

”Det kan man ikke klage over. Det er en virkelig god følelse, jeg står med. Jeg har spillet med i Dansk Tennis Forbunds turneringer (STATE Pickleball Tour, red.) og klaret det godt, så jeg havde regnet med at gøre det godt. Men det er jo ikke altid sikkert, at man kan klare det gennem det hele, når det er sådan en lang dag som i dag.”

Det var det tredje DM-guld ud af tre mulige den unge Pickleball Copenhagen-spiller fik erhvervet sig. Bronzen gik til Christian Theill fra AGF Tennis.

Billeder til redaktionelt brug

Krediter med ”Foto: Dansk Tennis Forbund”. Download dem her:

https://www.skyfish.com/p/dansktennisforbund/2414661

Resultater lørdag

Mix finale

Kristina Jensen/Thor Due Werny (Pickleball Copenhagen) vs Nathali Thorius (Helsinge Tennisklub)/Jimmy Scherff (Pickleball Copenhagen) 4-11, 11-7, 11-3

Damesingle finale

Nathali Thorius (Helsinge Tennisklub) vs Kristina Jensen (Pickleball Copenhagen) 11-6, 11-5

Herresingle finale

Thor Due Werny (Pickleball Copenhagen) vs Jimmy Scherff (Pickleball Copenhagen) 11-2, 11-3

Mix bronzekamp

Rikke Flygenring-Gantzel/Steen Gregor Jensen (Pickleball Copenhagen) vs Pia Falch (Skovbakken)/Eske Key Kristiansen (Pickleball Copenhagen) 11-3, 11-8

Damesingle bronzekamp

Anna Lindstrøm (Pickleball Copenhagen) vs Janne Lund Rasmussen (Kirstrup Tennis- og Pickleballklub) 13-11, 11-3

Herresingle bronzekamp

Christian Theill (AGF Tennis) vs Mikkel Bergholt (Odense Pickleball) 11-4, 4-11, 11-3

Resultater fredag

Damedouble finale

Rikke Flygenring-Gantzel (Pickleball Copenhagen)/Nathali Thorius (Helsinge Tennisklub) vs Kristina Jensen/Anna Lindstrøm (Pickleball Copenhagen) 11-9, 11-2

Herredouble finale

Jimmy Scherff/Thor Due Werny (Pickleball Copenhagen) vs Anders Bergholdt/Søren Klixbüll(Pickleball Copenhagen) 6-11, 11-4, 11-4

Damedouble bronzekamp

Pia Falch/Lisa Honore (Skovbakken) vs Cilla Jensen/Mette Junker (Ødsted Pickleball) 11-3, 10-12, 11-8

Herredouble bronzekamp

Martin Kina Kinimond/Bjarke ‘Beejay’ Reffstrup (Pickleball Copenhagen) vs

Tobias Buhl Jensen/Steen Gregor Jensen (Pickleball Copenhagen) 11-6, 11-8

Se alle resultater fra DM i pickleball

Fakta: Hvad er pickleball

Pickleball er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Det er en ketsjersport, der spilles med en let bold og et paddle (som et hårdt bat), som blev opfundet i USA for over 50 år siden.

Pickleball spilles på en bane i badmintonstørrelse og et tennis-lignende net og bruger elementer fra andre ketjser/bat spil som tennis, squash, badminton og bordtennis. Det spilles både som single og double.

Det er et sjovt og socialt spil for alle niveauer og aldre. Og så er det utrolig let at komme i gang med at spille pickleball, da man hurtigt får styr på det basale.

Læs mere her

Fælles indsats

I 2023 gik Dansk Tennis Forbund sammen med sammenslutningen Pickleball Denmark i bestræbelserne for at udbrede pickleball og gøre det til en stærk foreningsidræt herhjemme. Sammen med DTF udgør de frivillige kræfter fra Pickleball Denmark et udvalg, der arbejder med udviklingen og organiseringen af pickleball i Danmark.

Lige som med tennis og padel arbejder Dansk Tennis Forbund og DGI også sammen om indsatserne for pickleball.

Facts om DM-ugen

•DM i pickleball er en del af DIF DM-ugen

•DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.

•Cirka 140 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Herning den 17.-23. juni 2024.

•DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, dart, golf samt tennis, padel og pickleball.

•Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Herning.

•Hvis man ikke kan være til stede i Herning, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio og Sport Live, hvor der sendes flittig fra DM-ugen.

•Det er tredje gang, DM-ugen afholdes. De to første år var i Aalborg. I 2025 går værtsbystafetten tilbage til Aalborg, mens Herning er vært igen i 2026.

•Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app

• Facebook: www.facebook.com/DMugen

• Instagram: @dmugen_dk

• #dmugen

• Download DM-ugens app