Vækstaftaler virker og sætter fut i foreningen

En vækstaftale kan give klubben luft under vingerne.

Under bestyrelsesmødet lyder det måske: ”Hans, vil du ikke opdatere hjemmesiden?”.

Et år senere skæmmer tudsegamle nyheder stadig klubbens forside.

Skal vi være helt ærlige, kender vi alle det med at have gode intentioner, men så kommer dagligdagen i vejen, og vi får aldrig gjort noget ved det, vi aftalte. Men der findes et redskab i vores tennisverden, der sikrer, at intentionerne bliver til reelle handlinger. Og det er vækstaftaler.

Her serverer vi fem greb fra adfærdspsykologien, der forklarer, hvorfor tennisklubber med vækstaftaler får succes.

Greb 1

Tænk nytårsforsæt. Vi er mest åbne for ændringer og nye tiltag, når vi står til at miste tilskuddet fra kommunen, efter sommerferien hvor vi er fyldt med fornyet energi, eller ved udsigten til et nyt kalenderår. Vi tør trække en streg i sandet og se på nye muligheder – vi taler her om moment of power.

Greb 2

Når vi siger ja til en vækstaftale forpligter vi os på fremtiden. Alle i bestyrelsen er enige om, hvad slutmålet med aftalen er. Aftalen løber over 3 år, og det er derfor lettere at sige ja til at skabe større resultater. Og så skal man bestemt ikke undervurdere effekten af at sætte en fysisk krusedulle på en vækstaftalekontrakt – så har man virkelig forpligtet sig.

Greb 3

I en vækstaftale fokuserer vi på slutningen. Vi ser billedet af de 50 nye medlemmer, der skåler til sommerfesten og giver nyt liv på banerne. Det er ren flødeskum for hjerne og hjerte, og noget der giver mening for os at opnå.

Greb 4

Planlæg planen. I en vækstaftale laver vi konkrete aftaler med hinanden om, hvem der gør hvad og hvornår, så vi sammen opnår klubbens fælles mål – for eksempel om at tilbyde 60+’ere et miljø at være sammen i.

Greb 5

Her læner vi os op af udtrykket ”what get’s measured get’s done”. De gode intentioner om at handle skal følges op. I en vækstaftale er opfølgningen en naturlig del af aftalen. Her følger vi personligt op på de væsentligste handlinger i jeres plan, så vi hjælper hinanden med et nå i mål.

Skal din klub også ha’ ”flødeskum” til hjerne og hjerte? Så var det måske en ide med en vækstaftale.

LÆS MERE OM VÆKSTAFTALER