Wozniacki kan blive Årets Sportsnavn

Caroline Wozniacki skal kæmpe med fodboldspilleren Pernille Harder og cykelrytteren Michael Valgren om prisen som Årets Sportsnavn 2018.

Med grand slam-sejren i Australian Open, den efterfølgende førsteplads på verdensranglisten og yderligere to WTA-titler i Eastbourne og China Open har 2018 været et særdeles godt år for Caroline Wozniacki. Derfor kommer det heller ikke som den store overraskelse, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten har hende blandt de tre nominerede til prisen Årets Sportsnavn 2018.

Prisen, som af mange regnes for den fornemmeste sportspris i Danmark, uddeles den 5. januar ved gallashowet Sport 2018, som vises live på DR. Foruden Caroline Wozniacki er fodboldspilleren Pernille Harder og cykelrytteren Michael Valgren nomineret til Årets Sportsnavn.

”Det er tre verdensklasseatleter, som vi i DIF og på Jyllands-Posten har nomineret til Årets Sportsnavn 2018. Pernille Harder er allerede blevet kåret til årets bedste fodboldspiller i Europa, Caroline Wozniacki vandt Australian Open og dermed sin første grand slam, og Michael Valgren kom øverst på podiet med sin sejr i Amstel Gold Race, som er et af årets største endagsløb,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

Læs Jyllands-Postens artikel om triumfen i Australian Open i anledning af Wozniackis nominering.

Årets Sportsnavn for 28. gang

DIF har siden 1991 uddelt prisen Årets Sportsnavn sammen med Jyllands-Posten. Tilbage i 2010 vandt Caroline Wozniacki sin hidtil eneste titel som Årets Sportsnavn. Men til januar kan hun altså lægge endnu en pris til samlingen.

”Vi har endnu ikke besluttet, hvem af de tre finalister, som løber med titlen, men det er ingen hemmelighed, at jeg har en personlig favorit. Nu må vi se, om de andre komitémedlemmer er enige og samtidig kigge på, hvad JP’s læsere har stemt. Først herefter ved vi, hvem der skal have checken på 75.000 kroner og indskrive sig i den perlerække af danske sportsprofiler, som tidligere har vundet prisen,” siger Morten Mølholm Hansen.

Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Thomas Møller Kristensen fra Jyllands-Posten.

Sidste år var Caroline Wozniacki også blandt de tre nominerede til Årets Sportsnavn. Men ved den lejlighed løb Viktor Axelsen dog med hæderen efter sit verdensmesterskab i badminton.

Kriterier for udvælgelsen

De tre nominerede til Årets Sportsnavn 2018 har DIF og Jyllands-Posten udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

 • Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de helt store idrætsnationer satser på den?
 • Konkurrencen på dagen: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.
 • Forløbet: Mange års målrettet arbejde frem mod en sejr taler for, at præstationen er mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med.
 • Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere. Dette kriterium indeholder også et kommercielt aspekt.

De seneste 10 vindere af Årets Sportsnavn

 • 2008: Herrelandsholdet, håndbold
 • 2009: Lotte Friis, svømning
 • 2010: Caroline Wozniacki, tennis
 • 2011: Jeanette Ottesen, svømning
 • 2012: Lasse Norman Hansen, cykling
 • 2013: Maja Jager, bueskydning
 • 2014: Camilla Pedersen, triatlon
 • 2015: René Holten Poulsen, kajak
 • 2016: Pernille Blume, svømning
 • 2017: Viktor Axelsen, badminton