2017 bliver et godt tennis-år

Nyhedsbrev fra formand Henrik Thorsøe Pedersen på vegne af bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund

18393878

2017 bliver et begivenhedsrigt, aktivt og positivt tennis-år.

Den spådom tør jeg på bestyrelsens vegne godt komme med, nu hvor vi som forbund, bestyrelse og sekretariat har været igennem en turbulent tid og føler, at vi har vendt bøtten og er på vej fremad.

Der vil stadig være klubber, der lider af medlemstilbagegang og som måske ikke kan mærke de positive vinde, men vejret HAR skiftet karakter. Vi er som idrætsgren og forening på vej mod bedre tider, og vi glæder os til sammen med klubber, trænere og tusindvis af frivillige at følge den udvikling, som vi fra forbundets side forhåbentlig hjælper lidt på vej via nogle tiltag, som gavner både på landsplan og lokalt.

Jeg er glad for, at vi har oprustet på klubudviklingsområdet med medarbejdere, som er dedikerede og rigtig gerne vil mødes, hjælpe og samarbejde med store som små klubber. Jeg er også glad for samarbejdet med DGI via ”Bevæg dig for livet”. Det tror jeg vil give os en samlet styrke, som klubberne også kommer til at mærke. Vores og DGI’s konsulenter står sammen i forhold til en indsats over for klubberne. Konsulenterne kan være med til at brede de gode ideer hos én forening ud til andre, så vi samlet set får flere tennisspillere. Det vil give os flere medlemmer, flere deltagere i vores aktiviteter og i det hele taget mere liv på banerne og i klubhusene.

Klubber vil vokse

En klub skal jo have et vist medlemstal for at sikre et godt spilletilbud, et socialt netværk og en tilpas stor gruppe at rekruttere frivillige fra, så det helt store indsatsområde i årene fremover handler om flere medlemmer. Derfor arbejder vi meget med vækstaftaler, hvor klubber, som er klar til at vokse, får både konsulenthjælp og støtte til ketsjere og bolde til brug for undervisning af de nye medlemmer, vi håber dukker op.

Læs om vækstaftaler.

Tennissportens Dag, lørdag den 29. april 2017, bliver forhåbentlig en stor dag for rigtig mange klubber landet over. Men forberedelse af dagen er vigtig, ligesom den efterfølgende indsats over for de nye, der forhåbentlig dukker op, også har kæmpe betydning.

Held og lykke med det – husk at tage fat i vores konsulenter, hvis I har brug for hjælp. Jeg ved, at de selv vil være udfarende, men de når ikke at tage fat i jer alle på én gang, så hvis I vil hurtigere i gang, så tag endelig kontakt.

Ny direktør er en ildsjæl

For os i bestyrelsen og for vores medarbejdere blev 2016 som nævnt et turbulent år. Vi skiftede ledelse og satte en ny retning, som vi tror rigtig meget på. Desværre trak det ud med at finde vores nye direktør, men det lykkedes heldigvis i slutningen af november. Klaus Nørby Jakobsen fra Birkerød blev vores valg, og vi havde flere andre rigtig gode kandidater til jobbet.

Læs om vores nye direktør.

Klaus starter formelt 1. januar, men han brænder så meget for det, at han allerede er i fuld gang, og vi glæder os alle til de resultater, vi sammen med ham og medarbejderne nu forhåbentlig kan levere. Vi skal passe på med at love mere, end vi kan holde, og der er stadig nogle hurdler, som betyder, at alt sikkert ikke kommer til at gå lige så hurtigt, som vi egentlig ønsker. Det handler fx om hele it-området, ikke mindst det nye turneringsprogram, som vi havde håbet var klar her ved årsskiftet. Jeg skal nok passe på med at komme med præcise forudsigelser, men jeg håber meget, at det kommer her i foråret. Vi er heller ikke kommet så langt med den nye turneringsstruktur, som vi gerne ville, men også det bliver der sat ekstra gang i efter nytår.

Mød vores direktør til en temadag og se Davis Cup

I får alle mulighed for at møde Klaus, både når han tager rundt på klubbesøg, men også ved en officiel lejlighed. Når herrelandsholdet i Davis Cup møder Marokko i Aarhus, så arrangerer vi et seminar, hvor alle er velkomne. Her kommer Klaus, men også jeg selv og flere andre fra bestyrelsen. Blandt andet vil Lars Gulmann, der udover at sidde i DTF’s bestyrelse også er formand for SLTU, sammen med formanden for DGI Tennis, Mogens Spangenberg, gennemgå resultaterne af en undersøgelse om klubbernes behov og ønsker. Vores bestyrelsesmedlem fra JTU, Pia Vedel Ankersen, vil gennemgå vores strategiske spor, som danner grundlag for DIF’s støtte til forbundet fra 2018.

Der vil også være debat, så vi håber at se så mange repræsentanter fra jer ude i klubberne som overhovedet muligt. Arrangementet finder sted lørdag den 4. februar kl. 9.45-13, og efterfølgende er der Davis Cup doublekamp, som alle deltagere i seminaret vil modtage en gratis billet til.

Læs mere om temadagen i forbindelse med Davis Cup kampen.

2016-vinder var yngre end Caroline

Netop omkring Davis Cup blev 2016 et spændende år. Vi vandt to kampe og kvalificerede os dermed til oprykningskamp mod Hviderusland, som vi desværre tabte. Nu er vi på den igen – først mod Marokko ved et arrangement i Aarhus, som forhåbentlig bliver både sjovt og spændende med forhåbentlig masser af tilskuere og vel ledet af Skovbakken Tennis, som igen stiller med masser af frivillige. Det bliver også Skovbakken, der kommer til at stå for inde-Danmarksmesterskaberne.

Også damelandsholdet var i oprykningskamp – mod Bosnien-Hercegovina – og vi førte 1-0, men tabte desværre med 1-2.

Individuelt vil 2016 især blive husket for resultater fra flere unge spillere, som virkelig præsterede. Clara Tauson fra Gentofte (nu HIK) vandt Danmarksmesterskabet som den yngste nogensinde, yngre end da Caroline Wozniacki vandt første gang, så det er virkelig værd at bemærke. Clara vandt over Hannah Viller Møller fra HIK, der som årgang 2001 spillede sig frem til senior DM finalen både inde og ude. En bemærkelsesværdig præstation.

Udover andre gode præstationer nævner vi også lige Karen Barritza fra Birkerød, som vandt 2 x 10.000 $ turneringer (Båstad og Helsinki).

Hos drengene er der også rigtig gode resultater. Holger Rune fra HIK og Elmer Møller fra Skovbakken starter 2017 som nr. 1 og 2 på Tennis Europe ranglisten for U14 spillere.

Hos herrerne var det Michael Torpegaard, der fik et gennembrud i 2016 bl.a. med sejr i en challenge turnering. Vi kunne nævne endnu flere, for sportsligt er vi virkelig i fremgang. Sidst men absolut stadig størst er naturligvis Caroline, som fik et dejligt comeback i 2016, hvor hun blandt andet vandt sin 25. WTA-sejr og kravlede op fra nr. 74 til en aktuel 19. plads på verdensranglisten. Et rigtig godt år for Caroline også.

Godt nytår med fokus på 2017

Til slut vil jeg ønske alle i tennis-Danmark en rigtig god jul og et godt nytår. Som nævnt glæder vi os til et aktivt og spændende 2017, hvor vi forhåbentlig i samarbejde med jer får sat gode ting i gang, som vil skaffe os flere medlemmer generelt. Vi har sat fokus på at få flere voksne medlemmer, ikke mindst kvinder, og vi vil også udvikle vores talentarbejde. Det er vi ved at lave aftaler med DIF omkring.

Vi vender tilbage med mere nyt i 2017, og glæder os til at se så mange som muligt til Davis Cup i februar, både til vores særlige temadag og den efterfølgende doublekamp, men også til de øvrige kampe. Husk, at klubberne får to dages forspring til at sikre sig billetter. Den 2. januar åbner billetsalget til klubberne via www.ticketmaster.dk, mens øvrige billetter bliver solgt fra 4. januar.

 

Endelig kan jeg fortælle, at årets DTF-generalforsamling finder steder sted lørdag den 18. marts i Kolding.

 

De bedste tennishilsner fra hele bestyrelsen

Henrik Thorsøe Pedersen, formand for Dansk Tennis Forbund