’Antibulli Tennis’ er lavet i samarbejde mellem Mary Fonden og Dansk Tennis Forbund, og har fokus på at styrke sammenholdet for de yngste spillere i landets tennisklubber. Lige nu bliver Antibulli Tennis testet af 11 tennisklubber over hele landet. En af dem er Farum Tennis Klub, der skal føre 40 juniorer gennem projektet.
”Sammenholdet vinder altid!”
Sådan lyder mottoet i Mary Fondens antimobbeprojekt – Antibulli.
I september gik Antibulli Tennis i luften. I fællesskab med Mary Fonden har Dansk Tennis Forbund lavet en række konkrete råd, inspiration og træningsøvelser, som kan styrke sammenhold og trivsel i landets tennisklubber. Tiltagene er rettet mod trænere på børnehold for seks-12-årige.
Lige nu bliver Antibulli Tennis testet og evalueret af 11 testklubber rundt om i hele landet, der har sagt ‘ja’ til at arbejde med Antibulli Tennis i et halvt år. Klubberne har hver især udvalgt årgange og hold, som skal deltage i projektet, og arbejdet med Antibulli Tennis indebærer en række praktiske øvelser, spørgeskemaundersøgelser og aktiviteter uden for banen. Herefter skal projektet evalueres. Testperioden har til formål at tilpasse Antibulli Tennis, så det fremover har den bedst mulige effekt på trivslen.
Blandt testklubberne er Farum Tennis Klub, hvor den Tennisskoleansvalige Frederik Hausner står i spidsen for projektet i klubben. Vi har snakket med ham om at være testklub for Antibulli Tennis.
Hvorfor valgte Farum Tennisklub at sige ja til at være testklub for Antibulli Tennis?
”Først og fremmest er det ikke noget, som vi ikke har haft fokus på før. Det er noget, som jeg altid er gået rigtig meget op i min trænergerning. Spillerne skal have det godt, når de går på banen, men så sandelig også, når de går ud fra banen.”
“Det har jeg understøttet selv ved alle mulige aktiviteter uden for træningen, hvor man også er sammen på en anden måde. Og så selvfølgelig ved at have en ordentlig tone, når man går til træning.”
“Men med Antibulli Tennis er det blevet mere officielt. Da vi så fik muligheden for at være med i projektet, så tænkte jeg, at det kunne vi sagtens være med til at bidrage til.”
Hvordan, synes du, at opstarten har været?
”Første skridt var at få spillerne til at udfylde spørgeskemaerne, og det er der procentvis rigtig mange, der har gjort. Vi har 40 spillere med i alt, og 33 har svaret. Så det er først i denne uge, vi er kommet i gang med øvelserne indenfor selve programmet. Vi har nu prøvet nogle af øvelserne og nogle af dem kender de i forvejen, andre har været nye, så vi skal stadig lige ind i det hele.”
Hvordan har børnene taget imod projektet?
”De har taget godt imod det. Jeg vil sige specielt de yngre piger, fordi de ved, at det har noget med Kronprinsesse Mary at gøre, og at det er noget, som hun har sat i gang. Og at det handler om, at alle børn har det godt til sport. Det er de gået rigtig meget op i. De har også spurgt flere gange, hvornår Kronprinsessen kommer og besøger dem. Så jeg tror, at de synes, at det er ret sejt at være en del af.”
Hvad håber I på at få ud af forløbet?
”Det kunne selvfølgelig være fedt, hvis der er nogen nu, der føler, at de oplever noget, at det så er væk, når forløbet er slut. Så det ville selvfølgelig være mit største ønske, hvis der slet ikke var noget med det efterfølgende på træningsholdene, når vi sætter fokus på det på en lidt anden måde, end det vi plejer.”
”Men det ved jeg også er rigtig, rigtig svært, når vi er så mange børn og forskellige børn, at der ikke sker nogle ting en gang imellem. Så jeg tror, at det er svært at sige, at det aldrig sker. Men det kunne være fedt, hvis man virkelig kunne få det dæmpet ned til et niveau, hvor det er ganske få gange, der sker noget.”
Mere om Antibulli Tennis:
Antibulli som app
Antibulli er lavet som en såkaldt ‘web-app’. Det betyder, at du kan føje Antibulli til din hjemmeskærm. Det giver dig en bedre oplevelse. Læs hvordan du gør her.
Antibulli Tennis testklubber
11 klubber har sagt ja til at være testklub for Antibulli Tennis. Se dem allesammen her:
- Farum, Skovbakken, KB, Ølstykke, B93, Lyngby, ØBG Silkeborg, Holte, Tapdrup Udeliv, Køge og Fruens Bøge
Kom i gang i din klub
Antibulli Tennis kombinerer erfaringer fra antimobbe- og trivselsindsatser med erfaringer fra tennisverdenen og består af konkrete råd og øvelser til træningen af de 6-12-årige. Antibulli Tennis integreres i tennistræneruddannelsen, men det er muligt for alle at hente øvelser og inspiration til at arbejde med Antibulli Tennis. Læs om Antibulli Tennis her.
Hvert femte barn har nemlig oplevet at blive mobbet, drillet eller holdt udenfor til deres fritidsaktivitet. For hvert tiende barn har konsekvensen været, at de måtte stoppe på holdet.
Antibulli Tennis arbejder med tolerance, respekt, omsorg og mod. Projektet skal skabe stærke børnefællesskaber, hvor der ikke er plads til mobning.
Antibulli Tennis er udarbejdet af Mary Fonden og Dansk Tennis Forbund i samarbejde med TrygFonden.