Australian Open bliver rød og hvid

Fire danskere skal forsvare de rød-hvide farver Down Under. Og man kan som tenniselsker godt tillade sig at have store forventninger.

Holger Runes ambitioner er altid at spille med i de afgørende kampe. Foto: Allan Høgholm.

Fire danskere er lige nu i Australien, hvor de gør sig klar til årets første grand slam-turnering. Vi tjekker ind hos de danske tennisstjerner.

Holger Rune

Holger Rune vil være seedet 8, når lodtrækningen til de australske mesterskaber kommer ud. Blandt andet derfor er der alt mulig grund til at turde håbe på, at han når længere end sidste år, hvor han led et hjerteskærende nederlag til Andrey Rublev i fjerde runde.

Den danske verdensstjerne fik en rigtig fornem start på sæsonen, da han sidste uge nåede finalen i Brisbane, hvor han dog måtte se sig slået af en velspillende Grigor Dimitrov.

I denne uge pudser han formen af ved opvisningsturneringen Kooyong Classic, der spilles i en forstad til Melbourne. Turneringen spilles fra onsdag den 10. til fredag den 12. januar og kan følges direkte på Sport Live. Holgers første modstander er Karen Khachanov.

Clara Tauson

Også Clara Tauson var i aktion i den forgangne uge. Danmarks højest rangerede kvindespiller sikrede sig en tilbagevenden til top-100, da hun efter tre sejre nåede semifinalen i en WTA125 i Canberra.

Med fire gode kampe i benene valgte danskeren at melde afbud til kvalifikationen til WTA-turneringen på Tasmanien i denne uge. I stedet fokuserer er hun mødt tidligt op i Melbourne for at fokusere hundrede procent på forberedelserne til Australian Open.

Grand slam-turneringen er en god mulighed for Clara til at tage et hop op ad verdensranglisten, da hun ingen point har at forsvare fra sidste år. Hun glæder sig til at spille turneringen igen.

”Lavpunktet i den her sæson (2023 red.) var, at jeg ikke kunne komme til Australien i starten af året. Det er et sted, jeg rigtig godt kan lide at være. Det var jeg selvfølgelig megaærgerlig over. Så jeg glæder mig til at spille derude igen,” sagde Clara Tauson til TV2 kort inden nytår.

Sæsonen er også et kapløb om at kvalificere sig til OL i Paris, der spilles på Roland Garros legendariske anlæg. Top-56 på verdensranglisten den 10. juni umiddelbart efter French Open kvalificerer sig. Hver nation må dog maksimalt have fire spillere med i singlerækkerne og med skader in mente er det realistisk, at en plads i top-70 kan veksles til OL-deltagelse.

Clara Tauson ligger pt. nummer 132 på den olympiske live ranking. Så et godt Australian Open-resultat vil også pynte på det regnskab.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki har siden sit comeback gjort det klart, at OL er et stort mål for hende. Fanebæreren fra OL i Rio ligger nummer 156 på OL-kvalifikationslisten efter sin fjerde runde ved US Open.

I modsætning til de fleste andre herunder Clara Tauson har Caroline Wozniacki et ekstra skud i bøssen i forhold til en OL-kvalifikation. Der er nemlig reserveret to pladser i singleturneringen til tidligere grand slam-vindere eller OL-guldvindere i single, som ikke opnår kvalifikation via deres rangering.

Men det vil da være langt sjovere med succes i Australien og en direkte kvalifikation. Senest har træner Piotr Wozniacki fortalt til Ekstra Bladet, at Caroline har haft problemer med lænden i optakten. Piotr Wozniacki er dog meget fortrøstningsfuld på sin datters vegne.

Laura Brunkel

I den helt anden ende af erfaringsspektret finder vi 17-årige Laura Brunkel. Hun skal forsøge at spille sig gennem kvalifikationen til Australian Open, der vil resultere i hendes debut i en junior grand slam.

”Jeg håber, at jeg kan spille mig gennem kval, så jeg kan opleve atmosfæren på det rigtige site, da kval bliver spillet et andet sted. For at det skal lykkes, skal jeg selvfølge spille godt og være der mentalt,” sagde Laura Brunkel i et interview mellem jul og nytår.

Inden da gælder det den traditionsrige opvarmningsturnering i Traralgon. Her skal Laura Brunkel også først gennem kvalifikationen. Under vejledning af DTF’s sportschef, Jens Anker Andersen, møder Brunkel i første omgang den jævnaldrende amerikaner Allie Bittner.

Se med på Discovery

Som så ofte før har Discovery de danske rettigheder til Australian Open. Allerede nu kan man se kampene fra kvalifikationen på Discovery Plus.