Brunkel: ”Det giver blod på tanden at spille med de bedste”

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller på DTF’s Elitemiljø. Denne gang fortæller Laura Brunkel om tennisforelskelse, junior grand slams og en tur op i dommerstolen.

DTF’s Elitemiljø ligger på KB og er for spillere i landsholdstrupperne til Billie Jean King Cup og Davis Cup, samt juniorspillere med mulighed for at spille junior grand slams. Elitemiljøet tilbyder træning fire dage om ugen og arrangerer fællesrejser til internationale turneringer.

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller på DTF’s Elitemiljø om deres styrker, ambitioner og næste skridt i tenniskarrieren.

Hvordan blev du vild med tennis?

”Det startede faktisk med, at min bedste veninde var rigtig god til tennis og var en af de bedste som U8 og U10, og så ville jeg også gerne prøve det, for det lød da fedt. Jeg fandt hurtigt ud af, jeg godt kunne lide sporten og fik lov til at spille med min gode veninde til træning. Så gennem hende blev jeg forelsket i tennis og er stadig lige vild med det i dag, hvis ikke mere.”

Som indledning på dit sidste år som junior skal du til Australien med sportschef i DTF, Jens Anker Andersen. Hvad håber du at opnå på den tur? Og hvad skal der til for at det vil lykkes?

”Først og fremmest ser jeg rigtig meget frem til turen, da det er min første junior grand slam. Jeg håber, at jeg kan spille mig gennem kval, så jeg kan opleve atmosfæren på det rigtige site, da kval bliver spillet et andet sted. For at det skal lykkes, skal jeg selvfølge spille godt og være der mentalt. Men jeg har spillet op med de bedste juniorer før, så jeg er forhåbningsfuld og regner med, at jeg nok skal få nogle rigtig gode kampe.”

Du vil gerne spille junior grand slams i 2024. Hvad betyder det for dig, at du kan træne med Rebecca Munk Mortensen og Johanne Svendsen, som for nyligt har spillet junior grand slams?

”Det er selvfølgelig megafedt at have den mulighed. Det er godt at kunne måle sig med dem, da de begge har spillet alle fire og klaret sig godt til dem. Det giver blod på tanden at spille med de bedste og se hvad der skal til.”

Hvad er dit største våben på tennisbanen?

”Min baghånd ned ad linjen er klart et af mine bedste slag, men mit største våben på banen er nok, at jeg aldrig giver op. Jeg er en slider og bliver ved til den sidste bold er spillet.”

Du var skadet til UM ude i 2023. I stedet sad du i dommerstolen til finalerne. Hvordan var den oplevelse?

”For at være ærlig var jeg lidt nervøs for at skulle sidde i stolen. Jeg ved selv, hvor sur man kan blive på en dommer, der dømmer elendigt, og hvordan forældre nogle gange kan gå helt grassat, hvis de synes, deres barn bliver snydt. Heldigvis gik det godt, og jeg endte også med at dømme en double. Jeg har klart fået lidt mere respekt for tennisdommere, da jeg nu selv har prøvet at sidde deroppe. Det var en lærerig oplevelse. Man skulle holde tungen lige i munden, da det kunne være svært at se boldene nogle gange.”

Hvem har betydet mest for din tenniskarriere og hvorfor?

”Mine forældre har klart betydet mest for min tenniskarriere indtil videre. De har støttet mig, siden jeg startede, og aldrig holdt mig tilbage. Det har stort set altid været min far, som har rejst med mig til turneringer, så han kender efterhånden mit spil bedre, end jeg selv gør, selvom han ikke er en tennistræner. Min mor tog altid turene til Fyn og Jylland, da jeg var lille, og det har også givet mig mulighed for at få mange gode kampe allerede dengang. Selvfølgelig har mine forskellige trænere gennem tiden også haft en stor betydning for, hvor jeg er i dag, men det er mine forældre, som har været der hele vejen igennem indtil i dag.”


FAKTA

  • Navn: Laura Baagøe Brunkel
  • Født: 13. maj 2006 (17 år)
  • Klub: KB
  • Tilnyttet DTF-Elitemiljø siden: 2023
  • Rangering: 148 på juniorverdensranglisten – 114, når årgangene skifter til nytår

Tidligere afsnit af Elite-stafetten