Kom med Lærke på job i Sundby Tennisklub

Lærke fra Sundby Tennisklub er træner på femte år. For hende er det ikke bare et arbejde, men også en måde at give noget tilbage til sin klub. 

I fem år har 18-årige Lærke været træner i sin klub Sundby Tennisklub. Først som hjælpetræner og nu som timetræner. Hun tager altid hjem fra sit arbejde med en god fornemmelse i kroppen og et smil på læberne.

Læs, hvad Lærke selv siger om hendes job og bliv inspireret i videoen nederst i artiklen, hvor vi er taget med hende på job.

Hvor mange år har du været træner?

”Jeg har været træner, siden jeg var 13, så i fem år nu.”

Hvorfor blev du træner?

”Jeg ville megagerne være en del af det fællesskab, som jeg kunne se, hjælpetrænerne og trænerne havde sammen, så jeg spurgte min træner, som så også var formand for juniorafdelingen, om jeg ikke måtte hjælpe til som træner på et af holdene. Jeg fik så lov til at hjælpe til i resten af indendørssæsonen og var så heldig også at få lov til at få mit eget hold i udendørssæsonen efter.”

Hvem er du træner for?

”Mit første hold var et ’rød bolds’-hold med nogle små, søde unger på. De har nok været omkring fem-seks år gamle. Jeg har så, i takt med at jeg er blevet mere erfaren som træner, og selv er blevet ældre, fået nogle større børn og har nu en blanding af det hele. Jeg har nu helt fra rød bold/tumletennis til gul bold.”

Hvad er dine arbejdsopgaver?

”Som timetræner står jeg for at forberede træning til mine elever, selvfølgelig med hjælp fra cheftrænerne. Jeg sørger for, at mine elever på mine hold lærer, hvad der er planlagt, at de skal lære.”

Hvad kan du bedst lide ved dit job?

”Jeg sørger for en god stemning og et stærkt fællesskab på holdet og forsøger at skabe fællesskab på tværs af holdene ved at hjælpe til med fællesarrangementer i klubben. Det er en af de ting, jeg bedst kan lide ved at arbejde som hjælpetræner. Det føles virkelig rart at kunne være med til at skabe et fællesskab for børnene, der kommer i klubben, fordi jeg selv har sat så meget pris på det fællesskab, jeg selv har fået ud af at være i klubben som barn. Man tager hjem fra arbejde med en rigtig god fornemmelse i kroppen ved at vide, at man giver tilbage til den klub, man selv har fået så meget fra.”Kom på trænerkursus

Vil du – eller kender du en – som også vil være tennistræner?

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis udbyder i fællesskab en bred række træneruddannelser og trænerkurser, der giver dig muligheden for at blive lige netop den tennistræner, du ønsker at være. Kursernes indhold og varighed er forskellige og bliver udbudt i hele landet.

Vi udbyder kurser i hele landet. Læs mere om vores kurser herunder, og hvor der udbydes et kursus nær dig, som du kan tilmelde dig.

  • Hjælpetræner (Introduktionskursus)
    Hjælpetræner i tennisklubber og idrætsforeninger. Læs mere.
  • Tennistræner 1, 2 og 3 (Niveau I)
    Tennistræner for begyndere, letøvede og øvede spillere i tennisklubber og idrætsforeninger. Læs mere.
  • Tenniscoach (Niveau II)
    Cheftræner i mindre eller mellemstore klubber eller hovedansvarlig for et område i større klubber. Læs mere.