Indendørs tennis- og padelaktiviteter bør aflyses indtil den 5. januar

Kulturministeriet anbefaler, at idrætsforeninger aflyser deres indendørs idrætsaktiviteter indtil den 5. januar, hvor børnene forventes tilbage i skole. Selvorganiseret spil kan fortsætte.


OPDATERING 21. DECEMBER

Siden udgivelsen af denne artikel har Kulturministeriet præciseret sin opfordring.

Man må gerne spille selvorganiseret på lejede baner i tennis- og padelhaller.

LÆS MERE HER


Fredag den 17. december meldte Kulturministeriet en række corona-restriktioner og anbefalinger ud, som også berører idrætten.

Ministeriet kommer blandt andet med en opfordring om, at idrætsforeningerne aflyser deres indendørs aktiviteter (ikke udendørs) i juleferien. Det vil sige fra søndag den 19. december klokken 08.00 og indtil den 5. januar, hvor planen er, at børnene igen begynder i skole.

DIF og DGI har hele vejen igennem corona-krisen opfordret sine foreninger at følge de anbefalinger, som kommer fra myndighederne, og det gør organisationerne også denne gang. Det er DIF og DGI’s klare forventning, at de indendørs idrætsaktiviteter kan genoptages den 5. januar.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis og Padel bakker fuldt op om opfordringen fra DIF og DGI om at følge myndighedernes anbefalinger.

Aflysninger i tennis og padel

Konkret betyder det, at Dansk Tennis Forbund og DGI fra og med søndag aflyser alle aktiviteter. Det gælder turneringer på Vinter Tour, trænerkurser og aktiviteter i regi af Padel i Danmark.

Planlagte aktiviteter lørdag kan stadig gennemføres. Alle turneringsarrangører, der havde Vinter Tour-turneringer i weekenden den 18.-19. december, er blevet informeret direkte.

Restriktioner og krav

Ud over anbefalingen om aflysning af indendørs idrætsaktiviteter, er der også kommet to konkrete restriktioner, som rammer idrætten:

  1. Eliteidrætten kan stadig fortsætte, men nu uden tilskuere på lægterne. Denne restriktion gælder ligeledes fra søndag morgen, men løber frem til den 17. januar.
  2. Der er krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller. Dette gælder også frem til den 17. januar. De endelige retningslinjer er ikke udarbejdet, men DIF og DGI antager, at der kommer til at gælde de samme retningslinjer som sidst, da der var krav om brug af mundbind, hvor udøvere, instruktører mv. var undtaget.

Yderligere afklaring i den kommende uge

Mandag den 20. december 2021 om eftermiddagen er idrættens organisationer og andre i de berørte sektorer blevet indkaldt til møde med Kulturministeriet. Her vil ministeren give en status på de aktuelle restriktioner og kompensationsordninger, og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Forhåbentlig vil det give en nærmere afklaring af anbefalingernes omfang, som vi desværre ikke på nuværende tidspunkt kan sige noget definitivt om.

På dif.dk/corona vil information om anbefalinger og restriktioner løbende blive opdateret – blandt andet når der kommer præciseringer og Q & A’s fra Kulturministeriet.

tennis.dk/corona vil ligeledes opdatere løbende med fokus på, hvad der gælder for tennis og padel.

Kompensation

Politikerne forhandler netop nu om hjælpepakker. DIF, DTF og DGI presser i den forbindelse på for at sikre midler, som kan hjælpe de foreninger, der som følge af opfordringen til at holde julepause mister penge på fx aflysning af camps mv.