Danmark kvalificerer sig til Junior Davis Cup

Med en sejr over Rusland ved EM for hold har Danmark kvalificeret sig til Junior Davis Cup, der har deltagelse af 16 nationer.

Fra venstre: Elmer Møller, Holger Rune, Lars Christensen (coach) og Oskar Brostrøm Poulsen.

Danmark har kvalificeret sig til Junior Davis Cup. Det blev en realitet tirsdag, da landsholdsdrengene under 16 år slog Rusland 3-0 ved Summer Cup, der er EM for hold.

I dagens første kamp stod sølvvinderen fra EM i Moskva tidligere på sommeren, Elmer Møller, overfor Evgeny Philippov, der er et år ældre end den 15-årige Skovbakken-spiller. På juniorverdensranglisten (op til 18 år) er Elmer Møller med sin placering som nummer 258 mere end 30 pladser foran russeren.

Men på banen var de to fuldstændig lige. I en maratonaffære holdt Elmer Møller dog nerverne bedst i ro i tiebreaken i tredje og afgørende sæt, som han vandt med 7-4. Forinden havde Elmer Møller vundet første sæt med 6-4, men tabt andet sæt med 5-7.

”Det var en fed kamp at spille. Han spillede faktisk rigtig godt, men det handlede meget om, hvornår jeg var på mentalt og kom ind og slog offensivt på boldene. Jeg var modig og turde gå ind og spille på de vigtige bolde i den afgørende tiebreak,” siger Elmer Møller.

Holger Rune sikrer sejren

Med Elmer Møllers sejr skulle Danmark blot vinde enten den resterende single eller en afgørende double. 1. single for danskerne Holger Nødskov Rune sørgede for, at det ikke blev nødvendigt med doublen.

I sin single mod Egor Agafonov tabte han godt nok første sæt med 3-6. Men derefter fik han overtaget i kampen og vandt de sidste to sæt med 6-3, 6-3.

Efterfølgende trak Rusland sig fra doublen, så Danmark endte med en sejr på 3-0 i kampe.

Holger Nødskov Rune og Elmer Møller har tidligere vundet hold-EM både udendørs og indendørs, da de stadig var U12. Så det er ikke uvant med succes for de to. Alligevel er kvalifikationen til Junior Davis Cup, der spilles i Budapest fra 25. – 30. september, noget særligt.

”Det er mega fedt, og jeg tror, at det bliver en kæmpe oplevelse. Når man normalt er lidt for sig selv, er det fedt, når man er afsted som et hold og bakker hinanden op. Det er fedt, at man kan dele mange af de gode ting, men også dem, man går og slåsser med,” siger Elmer Møller.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Andersen, er med holdet i Frankrig. Han er meget imponeret over kvalifikationen til Junior Davis Cup.

”Det er stort. Normalt er det forbeholdt de virkelig store tennislande at være med til Junior Davis Cup, så det er noget, vi skal nyde. Vi synes, at det er sjovt at stille op som et hold, og det er god forberedelse til Davis Cup senere i deres karriere,” siger Jens Anker Andersen.

Efter nederlag på 2-1 til Spanien mandag i første runde af Summer Cup var en dansk sejr påkrævet i tirsdagens placeringskamp mod Rusland, for at Danmark kunne slutte i top 6 og dermed kvalificere sig til Junior Davis Cup.

Foruden værtsnationen Ungarn og Danmark vil yderligere fire europæiske hold deltage.

Danmark møder onsdag Storbritannien i en kamp om femtepladsen ved Summer Cup.

Resultater tirsdag

  • 2. single: Elmer Møller – Evgeny Philippov 6-4, 5-7, 7-6(4)
  • 1. single: Holger Nødskov Rune – Egor Agafonov 3-6, 6-3, 6-3
  • Double: Rusland trak sig

U16 drenge til Summer Cup – Le Touquet, Frankrig (6. – 8. august)

  • Holger Rune, HIK
  • Elmer Møller, Skovbakken
  • Oskar Brostrøm Poulsen, Gentofte
  • Coach: Lars Christensen