Drama i medaljespillets semifinaler

Der skulle golden matchtiebreak til for at finde vinderne i to af lørdagens fire semifinaler ved HEAD DH Ude Medaljespil.

Svenske Markus Eriksson var en vigtig mand for KB.

Søndag står Gentoftes kvinder over for Birkerøds i DM-finalen for hold, der spilles på KB’s anlæg på Pile Allé. Hos herrerne bliver det en gentagelse af sidste års finale, når KB tørner sammen med HIK.

Men det holdt hårdt for KB’s herrer i semifinalen mod Gentofte. Holdene delte singlerne i mellem sig. Begge doubler gik i matchtiebreak. I 1. double slog Gentoftes Christian Sigsgaard og Philip Ørnø den svensk/norske duo bestående af Markus Eriksson og Frederik Sletting Johnsen. Mens KB med Martin Pedersen og Nicolai Ferrigno vandt 10-2 i afgørende sæt mod August Holmgren og Andreas Boers.

Dermed skulle semifinalen afgøres i en golden matchtiebreak. Her manede det sig sådan, at klubbernes to førstesingler kom til at stå over for hinanden. Her blev det verdensranglistens nummer 395, Markus Eriksson, som trak det længste strå. På sin anden matchbold vandt han 10-8 over Christian Sigsgaard.

Ikke helt så tæt blev det i herrernes anden semifinale mellem Skovbakken og HIK. Kun Andreas Bjerrehus i førstesingle formåede at hive en singlesejr i land for Aarhus-klubben. Derfor skulle begge doubler vindes, hvis håbet om en finaleplads skulle holdes i live.

Begge doubler blev tætte affærer. Men Christoffer Kønigsfeldt og Holger Nødskov Rune hev den eftertragtede sejr hjem til HIK i matchtiebreak over Andreas Bjerrehus og Jeppe Frantzen. Foran 4-1 var HIK klar til finalen, og derfor blev den sidste double ikke færdigspillet.

Barritza nedkæmpede Grage

Ligesom klubkammeraterne på herresiden måtte KB’s kvinder også ud i en golden matchtiebreak. I opgøret mod Birkerød tog nordsjællænderne sig af de to første singler, mens KB fik udlignet via sejr i de to sidste singler.

Doublerne blev også delt i porten, og så var det op til Mai Grage fra KB og Karen Barritza fra Birkerød at afgøre det hele. I en meget velspillet og nervepirrende golden matchtiebreak kom Mai Grage bedst fra start. Men Karen Barritza bed tænderne sammen og kæmpede sig tilbage.

Ved matchbold ved 11-10 kunne Karen Barritza knytte næven, da Mai Grages grundslag sejlede ud over baglinjen. Dermed er Birkerød klar til finalen, mens sidste års mestre fra KB må nøjes med en bronzekamp søndag.

I den anden semifinale var Gentofte helt suveræne og gjorde rent bord i singlerne mod HIK. Derfor blev der ikke brug for at spille doubler.

Finaler og bronzekampe spilles søndag fra klokken 11.00. Der er fri entré for tilskuere.

Find alle kampresultater her.