Elmer: ”Der er skabt et megafedt miljø”

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller fra DTF’s Elitemiljø. Denne gang fortæller Elmer Møller om godt sammenhold og parløb med Davis Cup-kollegaen August Holmgren.

Sammen med resten af Davis Cup-holdet forbereder Elmer Møller sig lige nu til weekendens opgør mod Mexico.

DTF’s Elitemiljø ligger på KB og er for spillere i landsholdstrupperne til Billie Jean King Cup og Davis Cup, samt juniorspillere med mulighed for at spille junior grand slams. Elitemiljøet tilbyder træning fire dage om ugen og arrangerer fællesrejser til internationale turneringer.

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller på DTF’s Elitemiljø om deres styrker, ambitioner og næste skridt i tenniskarrieren.

Over det sidste år har du og August bevæget jer nogenlunde synkront fremad på verdensranglisten. Hvordan er I med til at gøre hinanden bedre?

”Jeg tror hundrede procent, at det med at have en så tæt på betyder noget. Både det, at vi kan rejse sammen til turneringer og træne en del, hvor vi kan presse hinanden på træningen. Vi er meget forskellige. Det, tror jeg, tilføjer noget, som kan gøre én bedre. Jeg føler ikke, at der en individuel konkurrence som sådan. Men det er fedt at kunne følges. Og vi vil begge to gerne så højt op som muligt.”

Hvad giver det, at du for eksempel kan have Frederik Løchte med ud til Challenger-turneringer?

“Det giver en hel del. Det er megafedt at have træner med. Det gør både nogle praktiske ting lettere, men samtidig er det megafedt at have én med, som kender dig og ved, hvad man skal gøre for at vinde kampe og blive bedre på langt sigt, og have en der støtter, når man spiller.”

Elmer Møller har et frugtbart samarbejde med Davis Cup-kaptajn og Elitemiljøtræner Frederik Løchte Nielsen. Foto: Kennet Havgaard.

Hvad betyder det for dig at kunne have base i Danmark med DTF’s Elitemiljø?

”Det betyder en hel del. Jeg har jo været i udlandet i en del år. Men muligheden for at komme hjem og træne i Danmark synes jeg er megafedt. Det er noget megafedt, der er blevet skabt, så det er jeg virkelig glad for.”

Hvad betyder det for dig, at der er et sammenhold på DTF’s Elitemiljø?

”Det betyder megameget. Jeg synes, at vi er rigtigt mange gode spillere. Så der er mange forskellige at træne med. Der er skabt et megafedt miljø, og der er en masse gode spillere, så vi får en masse god sparring. Det tror jeg, at alle er glade og taknemmelige for.”

Hvem hænger du mest ud med?

”Jeg hænger både ud med drengene og pigerne. Jeg hænger meget med Rebecca, med drengene her fra Davis Cup-holdet og med Clara. Jeg føler, at jeg er ret god med de fleste – det håber jeg i hvert fald.”

Elmer Møller fik Davis Cup-debut i 2022 mod El Salvador.

FAKTA

  • Navn: Elmer Møller
  • Født: 9. juli 2003 (20 år)
  • Klub: KB
  • Tilknyttet DTF-Elitemiljø siden: 2022
  • Rangering: 361 på verdensranglisten

Tidligere afsnit af Elite-stafetten