Philip Hjorth om Davis Cup: ”Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse”

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller på DTF’s Elitemiljø. Denne gang fortæller Philip Hjorth om Davis Cup-debut, ambitioner og en dansende Roger Federer.

Philip Hjorth har været i to DM-finaler i single udendørs.

DTF’s Elitemiljø ligger på KB og er for spillere i landsholdstrupperne til Billie Jean King Cup og Davis Cup, samt juniorspillere med mulighed for at spille junior grand slams. Elitemiljøet tilbyder træning fire dage om ugen og arrangerer fællesrejser til internationale turneringer.

I serien Elite-stafetten tager vi hver gang en snak med en spiller på DTF’s Elitemiljø om deres styrker, ambitioner og næste skridt i tenniskarrieren.

Du er for første gang blevet udtaget til Davis Cup-holdet. Hvordan fik du det at vide, og hvad var din reaktion?

”Jeg fik det at vide af Fred (Frederik Løchte Nielsen red.), da jeg sad nede i Tunesien til en 15K her til at starte året. Det er en stor ære at få lov at repræsentere sit land, så jeg var naturligvis superglad. Min første uge i Tunesien var svær, da jeg tabte i kval, så det opkald gjorde bestemt dagen og ugen bedre.”

Du kender jo de andre spillere på Davis Cup-holdet rigtig godt. Hvordan ser du din rolle i Mexico?

Alle drengene er i god form, så det bliver en fed uge med holdet. Angående min rolle så får vi at se, om det er på banen, på bænken, eller på lægterne, men ’regardless’ så skal jeg gøre, hvad jeg kan, for at holdet får den bedste chance for en sejr.”

Din mor har spillet 20 gange for Hong Kong, så det med at være landsholdsspiller er ikke nyt i din familie. Hvad betyder det for dig at kunne repræsentere Danmark i Davis Cup?

”Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Fra jeg var helt lille, har jeg været inde og se Davis Cup, og det betyder derfor meget, at jeg nu kan være en del af det. Man spiller for noget større end sig selv, og det er noget helt specielt.”

Sammen med den nuværende Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, vandt Philip Hjorth DM i herredouble i 2020.

Du færdiggjorde college sidste år. Hvad er dine planer og ambitioner for din tennis?

”Siden college har jeg spillet tennis på fuld tid. Med hjælp fra både KB og DTF’s Elitemiljø har jeg fået et utrolig godt setup. Ambitionen er at komme op og spille de største turneringer på verdensplan og forhåbentlig være med til Grand Slams. Der er et godt stykke vej derop, så der er stadig en masse arbejde, der skal laves.”

Du er en del af DTF’s Elitemiljø på KB. Hvad betyder elitemiljøet for dine muligheder for at spille på fuld tid og nå dine mål?

”DTF’s Elitemiljø er en fantastisk mulighed for at få toptræning med de bedste spillere i Danmark og med Fred som træner. At træne med de danske drenge, som nu ligger indenfor og omkring top-300 på ATP-ranglisten gør, at jeg kan presse mig selv op mod dem. De ligger et sted, hvor jeg gerne vil være, så derfor er det en fed mulighed.”

Philip Hjorth vandt DM inde i 2018.

Har du et idol eller blot én, du ser særlig op til?

”Da jeg var yngre, var det helt sikkert Roger Federer. Han var den første, som jeg virkelig så op til og prøvede at efterligne alt, hvad han lavede. Hans stil og væremåde på banen var hvad, der imponerede mig. Det lignede en dans.”

Hvem har betydet mest for din tenniskarriere og hvorfor?

”Mine forældre og specielt min mor har haft stor betydning for min tennis. Gennem op og nedture har de altid støttet mig og mine valg. Men mest af alt har de nok hjulpet mig med at finde kærligheden for sporten, og det er jeg taknemmelig for.”


FAKTA

  • Navn: Philip Hjorth
  • Født: 4. marts 1999 (24 år)
  • Klub: KB
  • Tilknyttet DTF-Elitemiljø siden: 2023
  • Rangering: 1609 på verdensranglisten

Tidligere afsnit af Elite-stafetten