Et halvt år med pickleball: Fornem interesse

Mere end 30 inspirationsbesøg, en helt nye landsdækkende tour og vigtige internationale medlemskaber. Pickleball har fået en stærk start på tilværelsen i DTF.

Pickleball er allerede en aktiv del af hverdagen i mere end 15 af DTF’s medlemsforeninger. Her i Copenhagen Pickleball. Foto: Carsten Snejbjerg

I juni annoncerede Dansk Tennis Forbund, at pickleball blev en del af forbundets aktiviteter. Interesseorganisationen Pickleball Denmark, der hidtil havde varetaget sporten, som har 8,9 millioner spillere i USA, blev en del af en arbejdsgruppe i DTF.

Siden er en række initiativer blevet sat i søen, og de er blevet taget godt imod af medlemsforeningerne i DTF. Det gælder både de helt nye og rene pickleball-foreninger, men også de ældste som KB, der barsler med et fast pickleball-tilbud fra 2024 til sine medlemmer i formiddagene.

Det sidste er kommet i stand efter et inspirationskursus, hvor Fredderiksberg-klubben fik besøg af en instruktør fra Dansk Tennis Forbund. Netop inspirationskurser har været eftertragtet dette efterår.

Der har været afholdt ti inspirationskurser rundt om i landet i 2023 med i alt cirka 150 deltagere. Yderligere 12 kurser er lagt i kalenderen for 2024, mens syv foreninger har ønsket et kursus, som endnu ikke har fået en dato.

Det bliver også muligt at få et inspirationskursus i 2024 – en oplagt mulighed hvis en klub overvejer at prøve kræfter med den nye sportsgren, der kan spilles på en badmintonbane. Medlemsforeninger hos Dansk Tennis Forbund kan få et inspirationskursus helt gratis. Læs mere her.

Træneruddannelse i støbeskeen

Som specialforbund under DIF er det DTF’s opgave at udvikle og forankre sine sportsgrene i den danske foreningsmodel. Her er uddannelse af trænere er helt centralt element, da trænerne er den vel nok vigtigste ressource i foreningerne.

Arbejdet er sat i gang hos DTF Uddannelse. De første trin af træneruddannelsen i pickleball vil være klar medio 2024. På instruktørsiden har der allerede været et kursus på Sjælland, hvor en række pickleballinstruktører blev udklækket.

Den næste instruktørsamling er lagt i kalenderen i første weekend af 2024, hvor Kristrup ved Randers lægger baner til.

STATE Pickleball Tour

De konkurrencelystne får også rig mulighed for at udfolde sig i 2024. DTF har lanceret den landsdækkende STATE Pickleball Tour. Desuden er der lagt et danmarksmesterskab i kalenderen. Det afvikles under den store DM-uge i Herning side om side med en lang række andre danmarksmesterskaber – herunder tennis og padel. Det hele løber af stablen i uge 25.

Uanset, om du helt ny med blod på tanden for en udfordring, eller du er erfaren ’pickleballer’, er der en række til dig på STATE Pickleball Tour. Lige nu er der åbent for tilmelding til fire turneringer. Sæt allerede kryds i kalenderen:

Dorte Klüwer er bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund med ansvar for pickleball. Hun glæder sig over de mange initiativer, der er sat i søen.

”Pickleball har fået en rigtig god start på sin tilværelse i DTF. Vi har oplevet en fornem interesse fra medlemsforeninger, der ser et stort potentiale i sporten. Derfor glæder jeg mig også til næste år, hvor vi får gang i STATE Pickleball Tour og meget andet,” siger Dorte Klüwer.

Internationale medlemskaber

De dygtigste pickleball-spillere får mere end de hjemlige turneringer at glæde sig til. Det europæiske pickleball-forbund (EPF), hvor Dansk Tennis Forbund er medlem, planlægger et hold-EM i 2024, som skal spilles i England. DTF planlægger og arbejder for, at Danmark vil være fuldt repræsenteret ved mesterskaberne.

Udover sædet i EPF er Danmark ved DTF også fuldt medlem af det internationale pickleball-forbund, IPF.

tennis.dk/pickleball har vi samlet alle DTF’s aktiviteter indenfor pickleball.

Pickleball i DTF

I 2023 gik Dansk Tennis Forbund sammen med sammenslutningen Pickleball Denmark i bestræbelserne for at udbrede pickleball og gøre det til en stærk foreningsidræt herhjemme. Sammen med DTF udgør de frivillige kræfter fra Pickleball Denmark et udvalg, der arbejder med udviklingen og organiseringen af pickleball i Danmark.

Lige som med tennis og padel arbejder Dansk Tennis Forbund og DGI også sammen om indsatserne for pickleball.