Fra hjælpetræner til diplomtræner

Lysten til blive en dygtig træner har båret Henrik Kjærulff langt. Men jobbet som tennistræner har også styrket den 32-årige fynbo uden for banen.

Tennis har altid været en del af Henrik Kjærulffs liv, og fra den dag, han blev spurgt, om han ville være hjælpetræner i sin barndomsklub, har han ikke set sig tilbage. I dag er han uddannet diplomtræner og fungerer som instruktør på DGI og DTF’s trænerkurser.

Selvom Henrik Kjærulff ikke længere er tennistræner på fuld tid, så underviser han fast i sin klub TPI Tennis en til to gange om ugen – for jobbet som tennistræner fylder ham både med glæde og giver ham kompetencer, som han bruger uden for banen.

Lær tennistræneren Henrik Kjærulff bedre at kende herunder, og se videoen af Henrik, når han er på arbejde som instruktør på vores trænerkurser her.

Vil du præsentere dig selv?

“Mit navn er Henrik S. Kjærulff, jeg er 32 år og er træner i TPI Tennis i Odense.”

Hvor mange år har du været træner?

“Min trænerkarriere startede i 2008 i Esbjerg Tennisklub. Herunder også Bramming Tennisklub.”

Hvorfor blev du træner?

“Jeg spillede juniortennis i Esbjerg Tennisklub, og blev spurgt af vores daværende cheftræner Sisse Folmø, om jeg kunne være hjælpetræner i skumtennis. Dermed blev jeg en del af klubbens trænerteam og tog dengang KT1 (red. nu Tennistræner 1), som det hed. Min trænerkarriere accelererede, da den efterfølgende cheftræner Mikkel Schultz efter gymnasiet opfordrede mig til at tage et sabbatår og være tennistræner på cirka 25 timer om ugen. Det ville jeg gerne og tog også her Tenniscoach, hvor jeg havde et fantastisk år med både teori og praksis.”

Hvem er du træner for?

“Jeg træner i dag vores juniorer og seniorer i klubben.”

Hvad er dine arbejdsopgaver?

“Primært varetager jeg kun træning på banen, med den tid jeg har til rådighed. Derudover spiller jeg selv i klubben.”

Hvad er det fedeste ved dit job?

“At udbrede glæden ved tennissporten, og at se spillere, uanset niveau, udvikle sig i fællesskabet er meget motiverende. Samtidig har det personligt været det bedste studiejob jeg overhovedet kunne tænke mig. Det bidrager også til udvikling af personlige kompetencer, som kan anvendes i andre sammenhænge. Derfor kan jeg kun anbefale at blive træner uanset dit ambitionsniveau.”

Du fungerer også som instruktør på vores træneruddannelser. Kan du sætte nogle ord på, hvad det giver dig?

“Jeg snakkede med daværende uddannelsesansvarlige, Simon Verner, i 2016, og sagde til ham, at jeg godt kunne tænke mig, at prøve kræfter med at være instruktør, da jeg havde færdiggjort DIF’s diplomtræner. Da der pludselig kom et afbud på et kursus i Kolding, slog jeg til. Lige siden har jeg virkelig nydt kurserne, og jeg motiveres af at give nye trænere motivation og redskaber til at kunne sammensætte sin træning på en engageret og effektiv måde. Det øger kvaliteten af træningen, og spillerne får endnu større glæde ved sporten. Ofte når vi evaluerer kursisternes udbytte, og jeg hører deres motivation og entusiasme for at komme hjem og levere en endnu bedre træning, giver det om nogen mening for mig.”

Vil du også være træner?

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis udbyder i fællesskab en bred række træneruddannelser og trænerkurser, der giver dig muligheden for at blive lige netop den tennistræner, du ønsker at være. Kursernes indhold og varighed er forskellige og bliver udbudt i hele landet.

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER