Hæder til Caroline og Piotr på Københavns Rådhus

Hyldesttalerne stod i kø, da Caroline Wozniacki blev hædret på Københavns Rådhus, hvor hun blandt andet modtog beviset på sin kåring som Årets Tennisspiller 2017. Også farmand Piotr Wozniacki blev hyldet med hele to priser.

DTF-formand Henrik Thorsøe Pedersen takkede Caroline Wozniacki for altid at være en god ambassadør for dansk tennis.

Overborgmester Frank Jensen havde indbudt til de berømte rådhuspandekager, og pressen var mødt talstærkt op. Anledningen var en fejring af Caroline Wozniackis triumf ved Australian Open i januar. Foruden overborgmesteren var der også mulighed for DTF’s formand Henrik Thorsøe Pedersen for at sige et par ord.

“Tak for at give os tenniselskere så mange fantastiske oplevelser. Tak for at du altid er en god ambassadør for dansk tennis rundt om i verden. Og tak for at du er med til at inspirere piger og drenge til at begynde at spille tennis,” lød det blandt andet fra Henrik Thorsøe Pedersen.

Efterfølgende overrakte han Caroline Wozniacki det synlige bevis på, at hun tidligere i år var blevet kåret til Årets Tennisspiller 2017. En pris, som Caroline Wozniacki har vundet yderligere ni gange, og som hun er storfavorit til at vinde for 11. gang i 2018 på baggrund af hendes Australian Open-titel.

Rampelys til Piotr

Selvom han til arrangementet forsøgte at holde sig lidt i baggrunden, var der også fortjent hyldest til Piotr Wozniacki. Henrik Thorsøe Pedersen kunne annoncere, at Piotr Wozniacki var kåret som Årets Tennistræner. Desuden blev farmand Wozniacki den første modtager af den nyindstiftede High Performance Prisen.

High Performance Prisen gives til et menneske, en gruppe, en virksomhed, et projekt eller en idé, som gør en afgørende forskel ved at hjælpe andre på vej med at udfolde det fulde potentiale. Der er altså ikke tale om en sportspris. Dansk Tennis Forbund er i 2018 medsponsor til prisen, som er på 50.000 kr.

Som begrundelse for, at Piotr Wozniacki som den første modtager af High Performance Prisen, siger direktør i High Performance Institute Allan Levann:

“Med passion og vedholdenhed har Piotr Wozniacki evnet at dyrke Carolines enorme potentiale, så hendes talent kunne folde sig helt ud. Det gør man ikke alene ved at kigge på ranglister og resultater, men ved at have et knivskarpt fokus på præstationen. På trods af placeringer som nr. 1 på verdensranglisten har mange eksperter i hele Carolines karriere ment, at de ikke var det rigtige match. Det kræver stamina at klare så meget kritik. Piotr er en stor træner og et stort menneske.”

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, mener også, at Piotr Wozniacki er en fortjent modtager af denne anerkendelse:

”Samarbejdet mellem Piotr og Caroline har vist sig at være helt exceptionelt langtidsholdbart. Det bedste bevis på det er, at Caroline spiller sit bedste tennis nogensinde efter et årti i verdenstoppen. Piotr og Caroline er blevet ved med at udvikle hendes spil,” siger han.

Caroline Wozniackis program fortsatte om aftenen i Parken, hvor hun spiller “Champions Battle” mod Venus Williams. Forkampen spilles af stortalenterne Clara Tauson og Hannah Viller Møller.

Humøret var ikke overraskende højt hos far og datter i Wozniacki-klanen.