Her er de nominerede til Årets Juniortennisspiller

Dansk Tennis Forbund har nomineret tre personer til Årets Juniortennisspiller 2020. Vinderen blandt de unge talenter vil blive afsløret i uge 4.

Denne trio er nomineret til Årets Juniortennisspiller 2020.

Onsdag kunne Dansk Tennis Forbund løfte sløret for de nominerede til Årets Tennisspiller 2020. Nu er turen så kommet til prisen Årets Juniortennisspiller 2020.

I endnu højere grad end i de professionelles rækker har den internationale juniorsæson været besværliggjort af corona-pandemien. Turneringsudbuddet har været småt og point fra det foregående år har været ’låst’. Det har gjort det vanskeligt at spille sig op af juniorverdensranglisten.

Prisen som Årets Juniortennisspiller uddeles af Dansk Tennis Forbund, som har indstillet tre nominerede. En jury af danske sportsjournalister stemmer om den endelige vinder. Vinderen vil blive offentliggjort i uge 4.

De nominerede er Elmer Møller (Århus 1900), Johanne Svendsen (HRT) og Rebecca Munk Mortensen (KB).

Clara Tauson og Holger Rune har udelukkende spillet som seniorer i hele 2020 og er derfor ikke i betragtning til prisen som Årets Juniortennisspiller.

Årets Juniortennisspiller 2020 – nominerede

De nominerede er skrevet i alfabetisk orden. 

Elmer Møller (9. juli 2003)

2020 bød på junior grand slam-debut for Elmer Møller, da hans juniorverdensranglisteplacering gav ham adgang til Roland Garros i efteråret. Undervejs i året var Århus 1900-spilleren fremme som nummer 40 på ranglisten.

Han sluttede året som nummer 59. Men kun 20 spillere i verden fra Elmers årgang eller yngre lå foran ham. Hans bedste turneringsresultat på juniortouren var en kvartfinale i en grade 1-turnering i Malaysia.

Johanne Svendsen (15. maj 2004)

Johanne Svendsen havde størst succes på juniortouren i Tyskland. Her nåede hun i efteråret to kvartfinaler og en semifinale. Hun sluttede året som nummer 376 på juniorverdensranglisten. På dansk grund blev Johanne ungdomsmester i U16, mens hun ved DM nåede kvartfinalen.

Hun var et stærkt kort for Hørsholm-Rungsted i Elitedivisionen. Indendørs vandt holdet sølv, hvor Johanne Svendsen var holdets mest vindende spiller. Udendørs nåede holdet semifinalen med Johanne Svendsen som 2. single.

Rebecca Munk Mortensen (1. november 2005)

Rebecca Munk Mortensen lavede flotte juniorresultater som 14-årig med en semifinale på hjemmebane i KB, en kvartfinale i Oslo og tredje runde i Hamburg. Hun endte året som nummer 680 på juniorverdensranglisten.

Rebecca nåede helt frem til semifinalen ved senior-DM og til finalen ved SM. Hun blev nummer 2 ved ungdomsmesterskaberne i U16. I Elitedivisionen udendørs vandt hun 10 ud af 11 kampe som 4. single for KB, der vandt DM-sølv.

De sidste 10 års vindere af Årets Juniortennisspiller

  • Holger Rune
  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • Clara Tauson
  • U12-landsholdet, der vandt EM inde og ude
  • Simon Friis Søndergaard
  • Simon Friis Søndergaard
  • U13- og U15 landsholdene, der vandt nordisk mesterskab
  • Emilie Francati
  • Mai Grage