Juniorholdturneringen: Fynsk U12-guld

Golden Matchtiebreak, afgørende sæt, fynsk guld og østdansk dominans. Søndagens finaler i DTF Juniorholdturneringen rummede lidt af det hele.

Frederikke Alberte Pape var med til at sikre HIK guld for U14 piger.

På grund af corona-restriktioner måtte årets semifinaler og finaler i DTF Juniorholdturneringen og Tennis10-hold ude afgøres på anderledes facon end vanligt. Det betød, at de otte sæt guldmedaljer skulle deles ud i fire forskellige klubber. Vi tager en rundtur til alle finaler.

Rundturen starter i Tennis Club Odense, hvor de yngste dystede om ædelt metal i Tennis10. I kategorien orange bold udspillede sig en af de absolut tætteste finaler, da Team Fyn med hjemmebanefordel mødte KB. De to hold var utroligt jævnbyrdige, og holdkampen endte med tre kampsejre til hver. Men guldet gik til KB, da holdet havde vundet et enkelt sæt mere end de fynske modstandere.

I Tennis10 med grøn bold kom KB også øverst på sejrsskamlen. I finalen slog de HIK med 5-1.

U12 drenge og piger blev spillet på KB. Men hos pigerne blev det uden Frederiksberg-holdet, som dagen forinden havde tabt til Team Fyn. Og de fynske piger holdt den gode stil og vandt også finalen. Det blev til 4-1 over Gentofte.

KB var til gengæld i finalen for U12-drenge. Her var modstanderen Holte. Førstesinglen var en gentagelse af UM-finalen tidligere på sommeren. Og også denne gang kunne Marcus Sehested trække sig sejrrigt ud af en kamp mod Christoffer Jessen. Holte vandt yderligere to singler og manglede derfor kun en enkelt sejr i doublerne. Den fik de med hiv og sving i førstedouble, da de vandt 10-8 i tredje sæts matchtiebreak.

Tre til HIK

U14-mesterskabet skulle afgøres i Lyngby Tennisklub. I vante omgivelser tog Lyngbys drenge sig af mesterskabet via en 4-2 sejr over KB. Pigernes finale var endnu tættere. Her måtte HIK og HRT ud i en Golden Matchtiebreak. HIK var bedst i den dyst og kan nu kalde sig juniormestre.

HIK var i det hele taget dygtige i Golden Matchtiebreak denne søndag. For også i U18 drenge tog Hellerup-klubben mesterskabet på den måde. I finalen mod rivalerne fra KB, som blev spillet i Hørsholm, kom HIK foran med 3-1 efter singlerne. Men KB var stærke i doublerne og fik udlignet.

Så skulle der Golden Matchtiebreak til, og det blev en ægte neglebider. I sidste ende sørgede Valdemar Frederik Pape for 13-11 og guld til HIK. Samme slutfacit kom også frem hos U18 piger. Her vandt HIK dog mere sikkert – nemlig med 4-1 over KB.