Jytte fra Albertslund er Årets ildsjæl

Jytte Majcherek fra Albertslund Tennisklub er kåret til Årets ildsjæl 2021 i dansk tennis. I en menneskealder har hun gjort en kæmpe forskel for børn og unge i klubben og efterladt indtryk, der varer hele livet.

For Jytte Majcherek vil mandag eftermiddag sent gå i glemmebogen. Godt nok lignede den så mange eftermiddage, da hun mødte op i Albertslund Tennisklub for et give en hånd med til juniortræningen. Men kort efter ankomst tog dagen en drejning.

Mens Jytte Majcherek fandt en indkøbsvogn med bolde frem, kom formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, om hjørnet. Han kunne overbringe hende nyheden om, at hun er valgt til Årets ildsjæl 2021 i dansk tennis.

Sammen med DTF-formanden kom også Frederik Damm, der havde indstillet Jytte Majcherek til prisen, og flere familiemedlemmer og nære venner fra klubben herunder klubformand Lennart Bjerring. Alle lykønskede de en tydeligt berørt Jytte Majcherek.

”Jytte Majcherek er indbegrebet af en ildsjæl og en fortjent vinder af prisen Årets ildsjæl 2021. Hun har hjertet på rette sted og har gjort en kæmpe forskel for utallige børn og unge i Albertslund i rigtig mange år. I Dansk Tennis Forbund er vi stolte af at have ildsjæle som Jytte, der sætter klubbens interesser over sine egne,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Skaber sammenhold for børnene

Jytte Majcherek sætter Albertslund Tennisklubs ve og vel før egne interesser og helbred. På daglig basis yder hun en utrættelig indsats og forskel i Albertslund Tennisklub, og har gjort det i en menneskealder. Hun er klubbens ungdomsformand, alt-mulig-dame og ildsjæl.

”Jeg synes, at det er helt overvældende, at sådan en gammel kone som mig skal have den pris,” lød det beskedent fra Jytte Majcherek.

Hun formår at skabe sammenhold og identitet i en tennisklub, som rummer de mindste spillere og giver dem og deres forældre et pusterum i en hverdag, som for nogen er præget af sociale ydelser og svære vilkår. Hun ser ingen baggrund hos spillerne, men ser dem som de er.

Jytte Majcherek er ikke i tvivl, hvis hun skal nævne, hvornår det er mest givende at være frivillig.

”Når jeg ser, at der fremgang for børnene, når de synes, at det er sjovt at være ude at spille, og hvis jeg kan gøre noget for sammenholdet,” siger hun og uddyber:

”Hvis jeg har dem med ude til holdkampe, så sidder de og hygger sig. Der får jeg en meget god dialog med børnene. Så jeg synes faktisk, at det er sjovt, når forældrene ikke er med en gang imellem, fordi børnene finder meget mere sammenhold, når vi er ude sammen.”

Den ihærdige ungdomsformand står for arrangering og afholdelse af samtlige holdkampe for juniorerne og har gjort det siden klubbens fødsel. Desuden hjælper hun spillerne til at opsøge oplevelser udenfor klubben. Igennem årene er Sjælland blevet kørt tyndt, når Jytte Majcherek har fragtet klubbens spillere til diverse turneringer og holdkampe.

Med prisen Årets ildsjæl 2021 følger foruden æren desuden to billetter til Roland Garros 2022.

Udover Jytte Majcherek var René Lund fra Nexø Tennisklub og Ilse Johannesen fra Tisvilde Tennis nomineret til Årets ildsjæl.

OM PRISEN 

Årets ildsjæl uddeles for tredje gang.

Tidligere i år har alle haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. Bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund har udpeget tre nominerede og den endelige vinder.

I udvælgelsen af vinderen af Årets ildsjæl 2021 er der lagt vægt på, at

  • ildsjælens engagement kommer mange spillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og padelsporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. Sidste år løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren.

Med prisen Årets ildsjæl 2021 følger foruden æren desuden to billetter til Roland Garros 2022.