Mød Jytte Majcherek – nomineret til Årets ildsjæl 2021

I denne uge præsenterer vi de tre nominerede til prisen Årets ildsjæl. I dag kan du møde vores anden nominerede: Jytte Majcherek fra Albertslund Tennisklub.

Jytte Majcherek er særdeles populær blandt juniorerne i Albertslund Tennisklub. Foto: Privat.

Hver evigt eneste dag er der mennesker, der gør en kæmpe forskel ude i klubberne. Vi kender alle én, der arbejder hårdt for fællesskabet og med tanke for alles bedste.

De personer vil vi gerne hylde med prisen Årets Ildsjæl. I dag skal vi møde den anden af tre nominerede til dette års udgave.

Nomineret: Jytte Majcherek, Albertslund Tennisklub

Jytte Majcherek sætter Albertslund Tennisklubs ve og vel før egne interesser og helbred. På daglig basis yder hun en utrættelig indsats og forskel i Albertslund Tennisklub, og har gjort det i en menneskealder. Hun er klubbens ungdomsformand, alt-mulig-dame og ildsjæl.

Jytte Majcherek formår at skabe sammenhold og identitet i en tennisklub, som rummer de mindste spillere og giver dem og deres forældre et pusterum i en hverdag, som for nogen er præget af sociale ydelser og svære vilkår. Hun ser ingen baggrund hos spillerne, men ser dem som de er.

”Mange børn, mig selv inklusiv, har haft sin opvækst i Albertslund, hvor jeg fra første dag blev taget personligt imod af Jytte. Da jeg hurtigt savnede en træningsmakker, ringede Jytte på eget initiativ medlemslisten igennem for at finde en makker til mig. Det sidder stadig i mig ti år senere,” skriver Frederik Damm i sin indstilling af Jytte Majcherek til Årets ildsjæl

Den ihærdige ungdomsformand står for arrangering og afholdelse af samtlige holdkampe for juniorerne og har gjort det siden klubbens fødsel. Desuden hjælper hun spillerne til at opsøge oplevelser udenfor klubben.

”Når spillere rammer et niveau, der gør at de skal ud og spille individuelle turneringer, men ikke har forældre med et overskud og økonomi, som gør, at de kan bakke op om dette, kører Jytte spillerne til turneringer, og sørger for, at klubben yder økonomisk tilskud til spillerne, så deres sociale baggrund ikke skal stå i vejen for deres idræt,” fortæller Frederik Damm.

Jytte Majcherek er aldrig bleg for at levere en indsats, som her hvor hun giver en hånd med, da klubhuset fik nyt gulv. Foto: Albertslund Tennisklub.

OM PRISEN 

Vinderen kan kalde sig Årets ildsjæl i dansk tennis.

Ildsjælene i dansk tennis og padel indtager mange roller, så som træner, turneringsarrangør, bestyrelsesmedlem, banemand eller noget helt femte. Så det er ikke til at sige, hvilken funktion Årets ildsjæl udfylder. Men det vægter højt, hvis…

  • ildsjælens engagement kommer mange spillere til gode
  • ildsjælen med succes har søsat initiativer, der kan tjene som inspiration for andre klubber
  • ildsjælen har været med til at tiltrække og/eller fastholde medlemmer i tennis- og/eller padelsporten
  • ildsjælens engagement rammer grupper, der traditionelt er underrepræsenterede i idrætten
  • ildsjælens virke er med til at sætte tennis og padelsporten i det bedst mulige lys.

Prisen blev første gang uddelt i 2019, hvor Mette Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub blev vinderen. Sidste år løb Frits Rasmussen fra Ribe Tennis Klub med æren.

Vinderen af Årets ildsjæl 2021 vil blive afsløret i de kommende uger.

Læs om de andre nominerede

Rene Lund fra Nexø Tennisklub