Lokale corona-stramninger rammer også tennissporten

At forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 i 18 kommuner får konsekvenser for flere tennisevents. Blandt andet vil juniorholdturneringen blive afsluttet i et anderledes format.

DTF Juniorholdturneringens medaljespil bliver berørt af corona-stramninger.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke offentliggjorde mandag på et pressemøde, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 i 18 kommuner.

På den baggrund har Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis opdateret de generelle corona-anbefalinger for tennissporten og anbefalinger i forbindelse med turneringsaktivitet.

Se mere på tennis.dk/corona, hvor de seneste retningslinjer altid er tilgængelige.

Sundhedsmyndighederne anbefaler at aflyse alle sociale arrangementer på skoler og uddannelser, og tilsvarende opfordrer DIF og DGI alle foreninger i de 18 kommuner til at overveje nødvendigheden af planlagte sociale arrangementer og enten flytte eller aflyse de sociale arrangementer.

Vi står i DTF og DGI Tennis klar til at rådgive klubberne, hvis der er spørgsmål til de nye retningslinjer.

Tenniskalenderen rammes

Dansk Tennis Forbunds planlagte 100 års turnering i Rødovre bliver aflyst som en konsekvens af corona-stramningerne. 100 års turneringen i Aarhus gennemføres som planlagt.

DTF Cup ude 2020 har finalestævne i Kolding i den kommende weekend. Kolding er ikke blandt de berørte kommuner, så finalestævnet gennemføres som hidtil planlagt.

En række trænerkurser, som er planlagt til den kommende weekend, gennemføres også. Deltagerantallet er langt under forsamlingsforbuddet.

Til samtlige begivenheder vil der være særlig fokus på god corona-skik.

Junior medaljespil i nyt format

De største ændringer kommer for DTF Juniorholdturneringens medaljespil og Tennis10 holdturneringens ditto, som skulle være afholdt i henholdsvis Lyngby Tennis Klub og Tennis Club Odense.

I stedet vil semifinalerne lørdag blive spillet som almindelige holdkampe i 11 forskellige klubber. Søndag vil der ikke blive spillet bronzekampe, mens finalerne bliver fordelt mellem Lyngby, Odense, KB og HRT. I den forbindelse skal lyde en stor tak til KB og HRT for at springe til med kort varsel.

De berørte hold får direkte besked af DTF Turnering.

Øje på de næste uger

De lokale corona-stramninger gælder foreløbigt frem til den 22. september 2020. Dansk Tennis Forbund vil i de nærmeste dage  sammen med de forskellige arrangører se på, hvilke konsekvenser stramninger skal have for øvrige planlagte turneringer og arrangementer, og melde det ud her på hjemmesiden.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis følger løbende corona-situationen. Hvis situationen ændrer sig, kan det få yderligere konsekvenser for tennissporten.